Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 sep 2010 - Anul XV, nr. 218 (4509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O britanică suferind de migrenă acută a început să vorbească cu accent franţuzesc

O femeie în vârstă de 49 de ani care locuieşte în sudul Marii Britanii a început să vorbească cu accent franţuzesc după o migrenă puternică, devenind astfel unul dintre cele 60 de cazuri de "sindrom al accentului străin" diagnosticate pe plan mondial până în prezent, informează AFP.

Kay Russell, care locuieşte în localitatea Cheltenham din sudul Marii Britanii, a declarat pentru cotidianul Gloucester Echo că nu a încercat "să vorbească cu accent", că nu cunoaşte limba franceză, iar acest lucru reprezintă pentru ea "un handicap".

Incidentul s-a petrecut în ianuarie 2010. Kay Russell a mers la culcare suferind de o migrenă puternică şi s-a trezit a doua zi vorbind cu un pronunţat accent franţuzesc.

Cei care nu o cunosc cred că Russell este o franţuzoaică locuind în Marea Britanie sau o persoană originară din Europa de Est.

Persoanele care au acest sindrom al accentului străin suferă în realitate de o tulburare de vorbire, iar cei care le ascultă sunt tentate să le atribuie un accent străin din cauza acestor schimbări de pronunţie.

Sindromul accentului străin este cauzat de distrugeri ale anumitor zone ale creierului asociate cu vorbirea, provocate de un atac cerebral sau un traumatism cranian.

Sindromul a fost identificat pentru prima oară în anii 1940 şi a rămas până în prezent una dintre cele mai rare afecţiuni cunoscute.

Modificarea pronunţiei poate fi permanentă sau poate să dureze doar câteva ore. Nu se cunoaşte deocamdată nici un tratament eficient pentru acest sindrom.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O britanică suferind de migrenă acută a început să vorbească cu accent franţuzesc.
 Vizualizări articol: 1036 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
O britanică suferind de migrenă acută a început să vorbească cu accent franţuzesc1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei