Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 iun 2010 - Anul XV, nr. 133 (4424)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cafeaua nu creşte nivelul de energie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Se pare că ideea potrivit căreia o ceaşcă de cafea stimulează activitatea cerebrală şi face ca băutorii acestei licori să se simtă învioraţi şi plini de energie este doar un mit. Un grup de oameni de ştiinţă din Marea Britanie a descoperit că energia resimţită după consumul de cafea nu este altceva decât o reacţie a organismului, care simte nevoia de a primi şi folosi acest „drog”. Un experiment realizat pe un eşantion de 379 de subiecţi a arătat că persoanele care consumă cafea în mod obişnuit au nevoie de această licoare doar pentru a ajunge la nivelul de vioiciune al celor care nu beau cafea.
„Studiul nostru arată că în nici un caz consumul de cafea nu aduce un plus de energie. Deşi persoanele care beau cafea spun că sunt înviorate de această băutură, de fapt, cafeina nu face altceva decât să aducă nivelul de energie la cote normale. Nu aduce nici un plus de vioiciune”, a explicat autorul studiului, profesorul Peter Rogers din cadrul Departamentului de Psihologie Experimentală al Universităţii Bristol. Cu ocazia experimentului, oamenii de ştiinţă au lăsat să treacă 16 ore înainte de a le servi subiecţilor cafea sau o băutură de tip placebo. În acest timp, persoanele analizate au fost rugate să efectueze diverse activităţi, prin intermediul cărora cercetătorii au măsurat atenţia, memoria şi vigilenţa subiecţilor. Rezultatele studiului au arătat că au existat diferenţe foarte mici între rezultatele obţinute de consumatorii de cafea şi persoanele care au primit băutura de tip placebo. Potrivit profesorului Peter Rogers, consumul de cafeină a fost asociat cu o creştere a nivelului de anxietate şi a tensiunii arteriale, însă nu a îmbunătăţit în nici un fel rezultatele obţinute la teste.
„Studiul nostru a arătat că băutorii de cafea nu au nici un avantaj energetic de pe urma consumului de cafeină. Deşi se simt învioraţi, această substanţă nu are alt efect decât să refacă nivelurile de energie, nu să le suplimenteze”, a concluzionat Rogers.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cafeaua nu creşte nivelul de energie.
 Vizualizări articol: 1405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.3 din 3 voturi
Cafeaua nu creşte nivelul de energie1.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei