Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 apr 2010 - Anul XV, nr. 87 (4378)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fetiţele slabe la vârsta de şapte ani prezintă un risc crescut de cancer mamar

Femeile care aveau o constituţie slabă la vârsta de şapte ani se confruntă cu un risc crescut de declanşare a cancerului mamar după ce vor ajunge la menopauză, această descoperire fiind valabilă în special pentru tumorile grave, informează AFP.

Concluziile acestui studiu par paradoxale, în măsura în care oamenii de ştiinţă au afirmat anterior că o greutate mare la naştere şi obezitatea din timpul vieţii adulte cresc riscul de apariţie a cancerului.

Medicii coordonaţi de Jingmei Li, de la Karolinska Institutet din Suedia, au studiat legăturile dintre greutatea la naştere şi tumori, pe un grup de 2.818 femei suferind de cancer mamar şi pe un grup de 3.111 de persoane care nu sufereau de această boală. Rezultatele studiului au fost publicate în revista Breast Cancer Research.

"Principala noastră descoperire a constat în faptul că o constituţie fizică puternică la vârsta de şapte ani merge mână în mână cu scăderea riscului de apariţie a cancerului mamar la menopauză", a explicat Jingmei Li.

După ce rezultatele au fost comparate cu alţi indicatori importanţi, precum vârsta, ciclul menstrual, indicele de masă corporală şi densitatea sânilor, consideraţi factori de risc, "corpolenţa la vârsta de şapte ani a rămas în continuare un factor de protecţie semnificativ", a precizat aceeaşi sursă.

Corpolenţa la vârsta de şapte ani protejează în special împotriva tumorilor mai grave, au explicat cercetătorii.

Alţi cercetători de la Universitatea Washington, din oraşul St. Louis, au decodat genomul tumorii mamare şi al metastazelor de care a suferit o femeie afro-americană, diagnosticată cu o formă foarte gravă de cancer la sân, care i-a cauzat moartea.

Cercetătorii au comparat genomurile celulelor sănătoase ale acestei femei cu cele ale tumorii ei mamare şi cu cele ale metastazelor care s-au dezvoltat în creierul acelei paciente.

Ei au constatat astfel 20 de modificări genetice în cazul celulelor din tumoarea mamară.

Acest tip de secvenţiere a celulelor pacienţilor suferind de cancer îi va ajuta pe medici să înţeleagă mai bine felul în care tumorile se dezvoltă şi va permite punerea la punct a unor tratamente viitoare mai eficiente împotriva acestor "erori" genetice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fetiţele slabe la vârsta de şapte ani prezintă un risc crescut de cancer mamar.
 Vizualizări articol: 407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fetiţele slabe la vârsta de şapte ani prezintă un risc crescut de cancer mamar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei