Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 apr 2010 - Anul XV, nr. 87 (4378)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lege nouă

Piraţii din transportul public riscă să fie traşi pe dreapta timp de şase luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lovitură grea dată transportatorilor pirat de persoane. O nouă lege, aprobată de curând de Guvern, dă putere organelor de control să reţină plăcuţele şi certificatele de înmatriculare ale autoturismelor cu care se face transport ilegal de persoane.

Practic, chiar dacă nu le confiscă maşinile, aşa cum se intenţiona iniţial, transportatorii tot nu se vor mai putea folosi de autoturismele lor, nici măcar în scop personal, luni la rând, sau chiar deloc, pentru că nu pot circula fără plăcuţe de înmatriculare şi fără acte.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi consideră că, în baza noii legislaţii, fenomenul pirateriei în transportul public se va diminua şi mai mult, pentru că de acum, piraţii din transport pot fi lăsaţi fără maşini, nu doar amendaţi.

“Proiectul iniţial de lege prevedea chiar confiscarea maşinilor cu care se face transport ilegal de persoane. Legea a apărut puţin modificată, dar îi loveşte la fel de puternic pe piraţi, pentru că măsurile aplicate în astfel de cazuri sunt de confiscare a plăcuţelor şi certificatelor de înmatriculare, ceea ce înseamnă că proprietarul maşinii va fi tras pe dreapta cel puţin şase luni de zile”, a explicat Harşovschi.

 

Amenzi mai mari decât valoarea maşinilor

Pentru a-şi recupera actele maşinii şi plăcuţele de înmatriculare, proprietarii autoturismelor cu care se făcea transport ilegal de persoane trebuie să aştepte şase luni, dar există riscul ca nici măcar după această perioadă să îşi mai poată folosi autoturismul.

Conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 34 din 12 aprilie 2010 privind unele măsuri pentru întărirea controlului în scopul combaterii transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, “suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor de înmatriculare încetează la 6 luni de la data procesului-verbal de reţinere a acestora. Suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului încetează, iar plăcuţele de înmatriculare şi certificatele de înmatriculare se restituie, la cerere, dacă se face dovada achitării amenzii”.

În condiţiile în care amenda minimă pentru transportul ilegal de persoane este de 25.000 lei, adică un sfert de miliard de lei vechi, există mari şanse ca cei prinşi că transportau ilegal persoane să nu mai vrea să îşi recupereze plăcuţele de înmatriculare şi actele confiscate, pentru că amenda e mai mare decât valoarea maşinii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piraţii din transportul public riscă să fie traşi pe dreapta timp de şase luni.
 Vizualizări articol: 2103 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Piraţii din transportul public riscă să fie traşi pe dreapta timp de şase luni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sunt mai multi prosti decat oameni:)) trimis de
(16 apr 2010, 22:02:35
cu ce mai mergem noi in suceava daca nu sunt microbuze
oameni dusi cu pluta
2.   Sperieturi trimis de
(17 apr 2010, 07:48:52
Sunt atat de speriati incat s-au inmultit ca ciupercile.Verificati daca lipseste undeva masina si tragatori pentru toate directiile stiute!Hai la Falticeni,Bosanci,Radauti,Botosani,Dorohoi,Moara,Gura Humorului,etc.Din ce loc au disparut piratii,mister Harsovschi?Stiti dumneavoastra ceva ce nu stie restul populatiei?Si-au schimbat doar masinile baietii,Mercedesuri,Sharanuri cu 7 locuri,Galaxy,Passaturi mai noi,de rau ce le merge.Au apelat doar la interschimbabilitate,adica,au preluat unii teritoriile celorlalti pentru a nu mai fi recunoscuti total pe trasee.Da,intr-adevar sunt f speriati,de aia si-au creat adevarate autogari spre fiecare destinatie!Bravos autoritati,halal.Unde ziceati ca sunt cei pe care i-ati amendat?Prin Trivale,cumva?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei