Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 dec 2009 - Anul XIV, nr. 300 (4286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un tratament cu laser, eficient împotriva transpiraţiei abundente

Un tratament revoluţionar pe baza unui dispozitiv cu laser este foarte eficient împotriva sindromului transpiraţiei abundente şi are un efect permanent, informează dailymail.co.uk.
Hiperhidroza, sau transpiraţia excesivă, este o afecţiune de care suferă milioane de persoane, în întreaga lume. În Marea Britanie, aproximativ 1,5 milioane de persoane se confruntă cu această maladie.
Transpiraţia reprezintă mecanismul prin care organismul scade în mod natural temperatura corpului. Oamenii nu transpiră însă doar la temperaturi ridicate, transpiraţia fiind, totodată, un răspuns al organismului în faţa anumitor emoţii, precum stresul şi frica.
În cazul persoanelor care suferă de hiperhidroză, medicii consideră că, din anumite motive, sistemul nervos simpatic al acestora, care controlează transpiraţia prin stimularea glandelor sudoripare, se supraîncarcă şi devine mai sensibil ca de obicei, depăşind limitele obişnuite de funcţionare.
Medicul Ayham Al-Ayoubi de la Medical & Aesthetic Clinic din Londra a folosit în premieră dispozitivul Cynosure Smartlipo MPX în tratamentul împotriva hiperhidrozei. Acest dispozitiv este folosit, de regulă, pentru îndepărtarea grăsimii din anumite zone ale corpului. În acest caz, laserul este utilizat pentru distrugerea celulelor de grăsime de sub piele, din zona axilelor, prin distrugerea glandelor sudoripare.
Potrivit acestui cercetător, există trei tipuri de hiperhidroză. Cea mai des întâlnită formă a acestei afecţiuni este hiperhidroza primară focalizată idiopatică, care se manifestă prin transpiraţie excesivă în anumite zone "focalizate", precum axile, palme, tălpi sau faţă. Medicii consideră că această formă este cauzată de un factor genetic şi că afecţiunea se manifestă de regulă în copilărie şi în adolescenţă, efectele atenuându-se după vârsta de 25 de ani.
Hiperhidroza secundară focalizată este o formă mai puţin întâlnită, care se manifestă tot printr-o transpiraţie excesivă în anumite regiuni ale corpului, această afecţiune fiind însă cauzată, în general, de alte maladii.
Hiperhidroza generalizată este cea de-a treia formă a acestei afecţiuni, care se manifestă printr-o transpiraţie excesivă la nivelul întregului corp. Această formă este foarte rară şi este provocată de o alte afecţiuni preexistente, precum tulburările de anxietate, maladiile cardiace, hipertiroidism şi diverse infecţii.
Există diverse tratamente împotriva hiperhidrozei axilare, printre acestea numărându-se şi o anumită intervenţie chirurgicală de distrugere a nervilor din zona toracică care stimulează glandele sudoripare. Aceasta reprezintă o soluţie permanentă şi eficientă, fiind, însă, o intervenţie invazivă, riscantă, iar pacientul trebuie supus unei anestezii generale. În plus, pacienţii rămân cu cicatrice şi echimoze şi sunt nevoiţi adeseori să îşi ia mai multe zile de concediu medical. Dispozitivul Smartlipo MPX - primul dispozitiv laser cu o dublă frecvenţă de undă - are avantajul că tratamentul este rapid, pacientul se află sub anestezie locală, iar timpul de convalescenţă este foarte scurt.
Conlucrând eficient, lumina şi energia acestui tip de laser lichefiază celulele de grăsime şi ţintesc glandele sudoripare. În acelaşi timp, energia laserului cauterizează capilarele, împiedicând astfel hemoragia, şi stimulează sinteza colagenului, substanţa care oferă pielii un nivel crescut de rezistenţă.
Medicii fac o mică incizie de 1-2 milimetri sub braţul pacientului, în care este injectat un anestezic cu acţiune locală. Fibra optică a laserului este inserată prin această incizie cu ajutorul unei canule microscopice (un tub de mici dimensiuni), sub un unghi precis, fiind orientată către glandele sudoripare de sub piele.
După distrugerea acestor celule, ţesutul adipos este apirat şi eliminat prin acest tub de mici dimensiuni. Întreaga intervenţie durează doar 30 de minute.
Pacienţii nu suferă din cauza hemoragiei, nu prezintă echimoze, terminaţiile nervoase nu sunt avariate, iar pielea rămâne fără cicatrice. Ei se pot întoarce la locul de muncă chiar a doua zi, iar rezultatele sunt imediate şi permanente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tratament cu laser, eficient împotriva transpiraţiei abundente.
 Vizualizări articol: 997 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Un tratament cu laser, eficient împotriva transpiraţiei abundente3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei