Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 oct 2009 - Anul XIV, nr. 235 (4221)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vaccin promiţător împotriva dependenţei de cocaină, conceput în SUA

Un vaccin împotriva dependenţei de cocaină a avut rezultate promiţătoare în timpul testelor efectuate pe subiecţi umani, au anunţat autorii acestuia, o echipă de cercetători de la Universitatea Yale şi Baylor College of Medecine (SUA), informează AFP.
Oamenii de ştiinţă spun că vaccinul lor contribuie la reducerea cantităţii de droguri consumată de fiecare voluntar şi la creşterea numărului de anticorpi din organism care anihilează acţiunea cocainei, înainte ca aceasta să ajungă la nivelul creierului şi să declanşeze efecte euforizante.
În cursul testelor clinice efectuate timp de şase luni de cercetătorii americani, vaccinul a determinat producerea unei cantităţi de anticorpi suficientă pentru a bloca efectele drogului în cazul a 38% dintre subiecţi. În cadrul acestui grup, consumul de cocaină a scăzut semnificativ, iar o parte dintre voluntari au renunţat definitiv la această substanţă.
Însă, efectele vaccinului nu au durat mai mult de două luni.
"Un tratament optim ar implica, fără îndoială, vaccinări repetate pentru menţinerea unui nivel adecvat de anticorpi", au explicat autorii acestui studiu, publicat în ediţia din luna octombrie a revistei Archives of General Psychiatry.
Principalul autor al studiului, Thomas Kosten, lucrează la elaborarea unui vaccin împotriva dependenţei de cocaină de peste 15 ani.
Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 115 persoane dependente de cocaină, din care 58 au fost vaccinate şi 57 au primit un placebo.
SUA reprezintă cea mai importantă piaţă de desfacere pentru cocaină din lume, dependenţa afectând circa 1,6 milioane de persoane din această ţară. Traficul cu cocaină provenind din Mexic a provocat o exploziei a violenţei în această ţară.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaccin promiţător împotriva dependenţei de cocaină, conceput în SUA.
 Vizualizări articol: 719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vaccin promiţător împotriva dependenţei de cocaină, conceput în SUA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei