Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 oct 2009 - Anul XIV, nr. 235 (4221)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Confort

16 blocuri din Suceava vor fi reabilitate termic până pe 15 noiembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primele blocuri din Suceava care vor fi reabilitate termic prin programul naţional iniţiat de Guvern şi finanţat de acesta cu 50% din valoarea lucrărilor, iar de către primărie cu încă 30%, au ca termen de finalizare jumătatea lunii noiembrie.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat ieri, la şedinţa lunară cu conducerea asociaţiilor de proprietari, lista primelor cinci blocuri la care au fost încheiate şi contractele cu constructorii, dar şi faptul că, în câteva zile, vor fi semnate noi contracte, pentru încă 11 blocuri.
În urma primei licitaţii, de reabilitarea termică a blocurilor de pe strada Mihai Viteazu nr. 12 şi 14 se va ocupa SC Agacon SRL Suceava, de anveloparea blocurilor de pe străzile Ciprian Porumbescu nr. 6 şi de pe Mihai Viteazul nr. 11 va răspunde SC Soconi Group SRL Suceava, în vreme ce firma Elsaco Botoşani va asigura izolarea termică a blocului de pe strada Gherasim Buliga nr. 9.
„Eu cred că într-o lună de zile vor fi finalizate primele cinci blocuri. Este târziu, am ajuns în toamnă-iarnă, însă noi ne-am mişcat cât de repede am putut. Şi programul guvernamental a venit târziu, apoi a urmat intervalul până la apariţia normelor metodologice, iar ulterior licitaţiile, motiv pentru care s-a întârziat destul de mult”, le-a transmis Lungu reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari.
El a avansat ca termen de finalizare a primelor cinci blocuri data de 10 noiembrie, iar pentru celelalte 11 blocuri, la care rezultatul licitaţiei nu a fost încă anunţat oficial, pentru a trece întâi perioada de contestaţii, a estimat că 15 noiembrie ar fi termenul final.

 

Jumătate din bani, pierduţi după retragerea a 15 blocuri din program

Programul naţional de reabilitare termică are ca scop reducerea consumului de energie şi asigurarea unui confort termic corespunzător în interiorul apartamentelor, proprietarii contribuind doar cu 20% din valoarea lucrărilor.
Pentru lucrările de reabilitare termică de anul acesta, municipalitatea suceveană are la dispoziţie 4,2 milioane de lei de la Guvern, adică jumătate din banii care i-au fost alocaţi iniţial, deoarece 15 din cele 31 blocuri care au depus iniţial solicitări de anvelopare s-au retras din program, deoarece o parte din locatari au considerat că ar plăti mai puţin dacă ar face lucrarea pe cont propriu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 16 blocuri din Suceava vor fi reabilitate termic până pe 15 noiembrie.
 Vizualizări articol: 704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
16 blocuri din Suceava vor fi reabilitate termic până pe 15 noiembrie1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Jaf la drumul mare !!! trimis de
( 7 oct 2009, 13:08:42
In Romania anului 2009 fiecare fura ce poate si cat poate. Pentru invelirea unui apartament de 2-3 camere in polistiren expandat, toate materialele costa undeva intre 600 si 700 de ron. Manopera e cam tot pe atat. Restul pana la 4500 de ron in ai carui (caror) buzunar(e) intra ???
2.   Scump trimis de
( 7 oct 2009, 23:11:10
mi-am izolat saptamana trecuta apartamentul. etajul 1, pe colt, 3 camere, 2 balcoane mari. cu totul 62 mp. polistiren de 10, decorativa, tabla deasupra, schele inchiriate, materiale carate cu auto propriu etc. cu tot cu manopera, in jur de 26 milioane. mai putin decat cei 20% pe care ar fi trebuit sa-i suport prin reabilitarea termica prin primarie. nu ma mir ca 15 blocuri s-au retras

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei