Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 aug 2009 - Anul XIV, nr. 194 (4180)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Compuşii canabisului, benefici împotriva cancerului la prostată

Mai mulţi compuşi ai canabisului au oprit dezvoltarea în laborator a celulelor responsabile cu declanşarea cancerului la prostată, fapt care sugerează că un medicament bazat pe canabis ar putea să fie eficient împotriva acestei maladii, potrivit unui studiu publicat în British Journal of Cancer.
După ce au lucrat iniţial cu celule canceroase umane, cercetătorii spanioli de la Universitatea Alcala din Madrid, coordonaţi de Ines Diaz-Laviada, au testat un anumit compus din canabis pe celule canceroase prelevate de la şoareci şi au descoperit că acea substanţă a produs o reducere semnificativă a ritmului de creştere al tumorilor, informează Reuters.
Acest studiu reliefează, de altfel, interesul tot mai mare pentru folosirea în scopuri terapeutice a substanţelor chimice care se găsesc în marijuana.
Experţii consideră, însă, că aceste rezultate au un caracter experimental şi că este nevoie de mai mulţi ani de cercetare pentru ca această descoperire să poată fi aplicată în tratamentele anticancer destinate oamenilor.
"În nici un caz bărbaţii nu trebuie să creadă că fumând canabis vor putea să se vindece de cancerul la prostată", au explicat cercetătorii.
Substanţele canabinoide testate de experţii spanioli sunt eficiente împotriva cancerului la prostată deoarece ele blochează un receptor de pe suprafaţa celulelor tumorale, împiedicându-le să se dividă.
Receptorii celulelor canceroase recunosc şi "vorbesc" cu substanţele chimice descoperite în canabis, a explicat Ines Diaz-Laviada. Cercetătorii spanioli au testat două tipuri de substanţe canabinoide - metanandamida şi JWH-015 -, demonstrând în premieră că aceşti compuşi reuşesc să oprească diviziunea şi multiplicarea celulelor canceroase.
Multe companii se arată în prezent tot mai interesate de exploatarea posibilităţilor oferite de substanţele canabinoide în conceperea unor tratamente anticancer. Printre acestea se află nume importante de pe piaţa farmaceutică mondială, precum GW Pharmaceuticals, Otsuka, Bayer, Almirall, Sanofi-Aventis.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Compuşii canabisului, benefici împotriva cancerului la prostată.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Compuşii canabisului, benefici împotriva cancerului la prostată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei