Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 aug 2009 - Anul XIV, nr. 194 (4180)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dozele mici de estrogen, eficiente împotriva cancerului mamar metastatic

Dozele mici de estrogen sunt eficiente împotriva cancerului mamar metastatic, în cazul pacientelor care nu mai răspund la tratamentele clasice cu anti-estrogen, potrivit unui studiu american, publicat în Journal of the American Medical Association (JAMA), informează AFP.
66 dintre femeile care au participat la acest studiu aveau cancer mamar estrogen receptor pozitiv, maladie în care creşterea tumorilor este stimulată de hormonul feminin estrogen.
Acest tip de cancer, care reprezintă 75% din totalul cazurilor de cancer mamar, se tratează cu anti-estrogen.
În cazul celor 66 de femei, tratamentul tradiţional şi-a pierdut din eficacitate, aşa cum se întâmplă adeseori, tumorile reapărând şi extinzându-se la alte organe.
Bolnavele au fost tratate cu doze mici de estrogen, care s-au dovedit eficiente pentru 30% dintre participante, au explicat cercetătorii de la Facultatea de medicină din St Louis.
"Aceste paciente nu aveau altă şansă decât chimioterapia, dar noi am descoperit că tratamentul cu estrogen opreşte dezvoltarea maladiei la multe dintre femeile bolnave şi că este mult mai bine tolerat decât chimioterapia", a explicat Matthew Ellis, oncolog la Centrul Siteman din cadrul Universităţii Washington din St Louis, coordonatorul acestui studiu.
Estrogenul a oprit în multe cazuri progresia cancerului, iar pentru câteva dintre paciente tumorile au redevenit sensibile la acţiunea acestui hormon, răspunzând astfel pozitiv la reluarea tratamentelor cu anti-estrogen.
Studiul a comparat efectele unei doze zilnice de 30 de miligrame de estrogen, echivalentul cantităţii acestui hormon în sângele unei femei însărcinate, cu o doză de şase miligrame, ce corespunde perioadei de ovulaţie.
Rezultatele testului au relevat faptul că dozele slabe sunt mai bine tolerate, fiind, totodată, mai eficiente.
Numai în Statele Unite, aproximativ 40.000 de femei mor anual din cauza cancerului mamar metastatic, iar o terapie cu estrogen poate să ajute, în principiu, mii de paciente.
În plus, această terapie este ieftină, costând mai puţin de un dolar pe zi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dozele mici de estrogen, eficiente împotriva cancerului mamar metastatic.
 Vizualizări articol: 691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dozele mici de estrogen, eficiente împotriva cancerului mamar metastatic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei