Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 aug 2009 - Anul XIV, nr. 190 (4176)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medicament care elimină celulele suşă canceroase

Un medicament numit Salinomycine, care combate eficient celulele suşă vinovate de răspândirea tumorilor canceroase maligne, rezistente la tratamentele convenţionale, a fost creat de o echipă de cercetători americani, informează AFP.
Specialişti americani, provenind de la mai multe institute de cercetare, au publicat rezultatele acestui studiu, efectuat pe şoareci, în revista de specialitate Cell.
"Avem tot mai multe dovezi că celulele suşă canceroase sunt la originea rezistenţei dovedite de numeroase tumori maligne" în faţa tratamentelor actuale, a declarat Robert Weinberg, cercetător la Whitehead Institute for Biomedical Research, coautor al studiului.
Celulele suşă canceroase sunt componente puţin numeroase, dar extrem de agresive ale tumorilor. Ele provoacă răspândirea tumorilor în organism şi nu sunt afectate de chimioterapie sau radioterapie. De fapt, ele constituie ţinta privilegiată a medicilor, care încearcă obţinerea unor tratamente eficiente împotriva reapariţiei cancerului.
"Foarte multe tratamente elimină cea mai mare parte a tumorii, dar aceasta reapare la puţin timp după aceea", a explicat un alt autor al studiului, Eric Lander, directorul Broad Institute, ale cărui laboratoare se află la Massachusetts Institute of Technology (MIT) şi la Universitatea Harvard.
După ce au testat peste 16.000 de produse, cercetătorii au descoperit că medicamentul Salinomycine are proprietatea de a ataca în mod eficient, cu efecte pe termen lung, celulele suşă canceroase.
În cazul cancerului mamar, acest medicament permite reducerea de 100 de ori a numărului celulelor suşă canceroase, comparativ cu tratamentul bazat pe Paclitaxel, o moleculă folosită în mod uzual în tratarea acestei boli.
La şoareci, medicamentul Salinomycine a permis stoparea propagării noilor tumori şi a dezvoltării celor existente deja în organism.
Cu toate acestea, cercetătorii nu au descoperit modul în care acţionează medicamentul Salinomcyne. O serie de teste suplimentare sunt necesare, înainte de a putea recomanda acest medicament pacienţilor umani.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicament care elimină celulele suşă canceroase.
 Vizualizări articol: 757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicament care elimină celulele suşă canceroase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei