Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 aug 2009 - Anul XIV, nr. 178 (4164)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sănătatea, principala motivaţie pentru practicarea sportului - sondaj

Cele mai multe dintre persoanele care practică în mod regulat exerciţiile fizice consideră că sănătatea este principala lor motivaţie şi nu atingerea perfecţiunii sau a frumuseţii fizice, potrivit unui sondaj efectuat recent în Statele Unite, relatează Reuters.
Totodată, cei mai mulţi dintre participanţii la acest sondaj au declarat că practică intens exerciţiile fizice pentru persoanele pe care le iubesc.
Nici actuala criză economică mondială nu a cauzat o scădere a numărului pasionaţilor de sport, potrivit acestui sondaj.
"Oamenii spun că fac sport mai mult pentru propria lor sănătate, decât oricare alt motiv", a declarat Marjorie Martin de la EveryDay Health, coordonatoarea acestui sondaj, în colaborare cu American Council of Fitness.
Potrivit concluziilor sale, 54% dintre cei 2.882 de americani care au răspuns întrebărilor din acest sondaj online au declarat că doresc să fie sănătoşi pentru binele persoanelor la care ţin. Doar 40% dintre respondeţi au mărturisit că fac exerciţii fizice pentru a arăta bine pe plajă.

 

Noutate îmbucurătoare

"Mulţi dintre noi ar fi pus pe primul loc în clasamentul factorilor motivaţionali aspectul fizic şi controlul greutăţii corporale. Faptul că sănătatea a ieşit pe primul loc este o noutate îmbucurătoare", a adăugat Marjorie Martin.
Peste 90% dintre persoanele care au luat parte la acest sondaj organizat de EverydayHealth, o reţea de site-uri dedicate sănătăţii şi fitnessului, au fost femei, cu o vârstă medie de 44 de ani. Dintre acestea, 80% au declarat că fac exerciţii fizice cu regularitate.
"Este cu certitudine un segment interesat de sănătate. Site-urile online marginalizează de regulă segmentul feminin. Însă 93% este un procent mult peste aşteptări", a adăugat aceeaşi sursă.
În mod surprinzător, 79% dintre participanţi au declarat că deşi ar exista o pilulă magică care i-ar menţine slabi şi în formă, ei tot ar merge la sala de sport. Doar 15% au declarat că ar renunţa cu bucurie la sport şi ar mânca tot ce şi-ar dori.
"Cei mai mulţi dintre noi ar fi crezut exact contrariul. Însă sportul reprezintă o extraordinară modalitate de eliminare a stresului. Iar într-o situaţie economică dificilă, oamenii folosesc sportul ca un mijloc de anihilare a stresului", a completat Marjorie Martin.
Aproximativ 64% dintre respondenţi au mărturisit că recesiunea economică mondială nu are nici un impact asupra programului lor sportiv. Doar 50% dintre participanţii la sondaj fac exerciţii fizice în mod individual şi doar 15% practică sportul doar într-o sală specializată.

 

Antrenamentul cardio, cel mai popular

Antrenamentul cardio a fost desemnat cel mai popular dintre exerciţiile fizice. Dintre persoanele care fac sport într-o sală specializată, 40% au optat pentru echipamentele destinate antrenamentului cardio. Persoanele care fac exerciţii fizice în domiciliul propriu preferă în majoritate echipamentele cardio şi casetele video cu exerciţii de tip fitness.
Dintre ultimele tendinţe în domeniul exerciţiilor fizice se numără Kettlebells, un sport ce constă într-o serie de exerciţii de ridicare şi de balans a unor greutăţi cu mâner, Zumba, un exerciţiu de gimnastică aerobică practicată pe muzică latino, şi Pole dancing, o combinaţie între gimnastică şi dansul la bară. Aceste trei sporturi noi au fost votate de către cei mai mulţi respondenţi la categoria "sporturi pe care şi-ar dori cel mai mult să le experimenteze", deşi aproximativ 26% dintre ei au mărturisit că nu erau la curent cu existenţa acestor exerciţii fizice.
Aproape jumătate dintre persoanele care nu practică nici un tip de exerciţii fizice susţin că sportul nu îi motivează.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sănătatea, principala motivaţie pentru practicarea sportului - sondaj.
 Vizualizări articol: 1084 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Sănătatea, principala motivaţie pentru practicarea sportului - sondaj3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei