Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 aug 2009 - Anul XIV, nr. 178 (4164)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alimentele organice nu au calităţi nutriţionale mai mari decât cele convenţionale

Alimentele organice nu au calităţi nutriţionale mai mari decât produsele alimentare obţinute prin metode convenţionale, potrivit unui studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition.
Cercetătorii de la London School of Hygiene & Tropical Medicine au declarat că oamenii plătesc mai mult pentru alimentele organice, deoarece acestea sunt percepute ca produse care aduc anumite beneficii din punct de vedere al sănătăţii, contribuind astfel la crearea unei pieţe globale a alimentelor organice, estimată la 48 de miliarde de dolari, în 2007.
O analiză a 162 de lucrări ştiinţifice publicate în literatura de specialitate, în ultimii 50 de ani, a relevat faptul că, în realitate, nu există o diferenţă semnificativă între beneficiile aduse de cele două categorii de alimente, organice şi comune.
"Un număr mic de diferenţe în privinţa conţinutului nutriţional a fost descoperit între alimentele organice şi cele produse prin metode convenţionale, însă este puţin probabil ca diferenţele să aibă relevanţă din punct de vedere al sănătăţii publice", a declarat Alan Dangour, unul dintre autorii studiului.
"Analiza noastră indică faptul că, în prezent, nu există nici o dovadă care să sprijine ideea superiorităţii nutriţionale a alimentelor organice faţă de cele produse prin metode convenţionale", a adăugat aceeaşi sursă.
Acest studiu a fost realizat la cererea agenţiei guvernamentale britanice care activează în domeniul alimentaţiei publice - Food Standards Agency.
Vânzările de alimente organice au scăzut pe anumite pieţe, inclusiv în Marea Britanie, deoarece actuala recesiune economică i-a obligat pe mulţi consumatori să îşi reducă cheltuielile.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alimentele organice nu au calităţi nutriţionale mai mari decât cele convenţionale .
 Vizualizări articol: 705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alimentele organice nu au calităţi nutriţionale mai mari decât cele convenţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei