Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 aug 2009 - Anul XIV, nr. 178 (4164)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La judecată

Dosarul primarului PD-L de Slatina, pe masa procurorului general al României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Comisia de cercetare a abuzurilor, corupţiei şi petiţii a Camerei Deputaţilor, care îl are ca preşedinte pe deputatul PSD de Suceava Ioan Stan, a finalizat cercetarea în cazul reclamaţiilor aduse de un grup de şapte consilieri locali primarului PD-L al comunei Slatina, Ilie Gherman.
Deputatul Stan a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că această comisie propune procurorului general al României, Laura Codruţa Kovesi, ca dosarul primarului Gherman să fie preluat de un Parchet superior celor din judeţul Suceava, pe motiv că până acum reclamaţiile la adresa primarului de Slatina făcute la Parchetele din Fălticeni şi Suceava, precum şi la Poliţia Fălticeni şi Suceava, nu au fost înregistrate.
Stan a arătat că, în urmă cu două săptămâni, la Slatina a venit o subcomisie a Camerei Deputaţilor pentru a-i audia pe Ilie Gherman şi pe secretarul comunei, însă aceştia nu au fost de găsit, deşi vizita a fost anunţată.

 

Comisia îi mai cercetează pe Gabriel Şerban, Aurel Olărean şi alţi 14-17 primari suceveni

Mai mult, funcţionarii din primărie au refuzat să ştampileze delegaţiile membrilor subcomisiei, formată din doi deputaţi, un procuror şi un consilier. Deputatul de Suceava a prezentat în conferinţa de presă şi raportul Corpului de control din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, care confirmă abuzuri grave săvârşite de primar.
Potrivit lui Stan, la comisia pe care o conduce sunt reclamaţi 15-20 de primari suceveni. Săptămâna trecută, în data de 22 iulie, a fost audiat primarul de Câmpulung, Gabriel Şerban, care a avut termen cinci zile pentru a justifica, cu documente, cheltuirea banilor publici, termen pe care l-a depăşit, iar următorul pe listă este primarul de Rădăuţi, Aurel Olărean.
Ioan Stan a declarat că, la adresa lui Olărean, la Comisia cercetare a abuzurilor, corupţiei şi petiţii din Camera Deputaţilor este o reclamaţie cu 38 de puncte. „Sesizarea a fost luată în discuţie, a fost trimisă spre cercetare organelor abilitate şi în ultima săptămână a lunii august vom primi un raport pe această temă”, a mai spus deputatul Ioan Stan.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosarul primarului PD-L de Slatina, pe masa procurorului general al României.
 Vizualizări articol: 2443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Dosarul primarului PD-L de Slatina, pe masa procurorului general al României3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce fatza are trimis de
( 1 aug 2009, 19:58:41
Primarul si-a batut joc de toata subcomisia trimisa de la Bucuresti. Au facut deputatii aia doi un drum pana la Slatina iar pe primar l-a durut in pix, nestampilandu-le nici delegatia. Ce misto face asta, de toti chiar?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei