Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 aug 2009 - Anul XIV, nr. 178 (4164)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reacţie

Dr. Raed Arafat consideră că Ambulanţa Suceava nu şi-a făcut datoria

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, medicul Raed Arafat, a apreciat că angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava nu au procedat corect atunci când au ignorat un apel verbal formulat luni după-amiază de trecători, care au semnalat prezenţa lângă gardul respectivei unităţi sanitare a unui bărbat căzut dintr-un cărucior, ce părea a fi inconştient.
„Categoric, nu există nici un motiv să nu se răspundă la o solicitare verbală! Cei de la Ambulanţă au chiar obligaţia de a avea reacţie. Nu se pune în discuţie ca ambulanţa să nu meargă dacă vine cineva şi sesizează”, a fost declaraţia fermă a subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii.
Amintim că o tânără de 24 ani, din municipiul Suceava, Raluca Fărtăiş, a sesizat luni după amiază că, pe strada Scurtă, unde îşi are sediul şi Serviciul de Ambulanţă, lângă pubelele de gunoi din zonă, se află un bărbat căzut dintr-un cărucior, care părea a fi inconştient. Tânăra s-a deplasat personal la staţia de Ambulanţă, pentru a anunţa verbal, angajaţilor care se aflau în curtea unităţii, cele remarcate şi de la care a primit asigurări că se va interveni în cel mai scurt timp.

 

Varianta martorilor oculari

Tânăra a afirmat că, după aproximativ 15 minute, văzând că nu soseşte nici un echipaj, a mai făcut o solicitare, de această dată prin Serviciul de Urgenţă 112. Potrivit Ralucăi Fărtăiş, chiar şi după acest anunţ, răspunsul personalului de la Serviciul de Ambulanţă a întârziat să apară, deşi distanţa până la persoana căzută în stradă era de câţiva paşi.
Ea a subliniat că, în timpul în care aştepta sosirea personalului medico-sanitar, a observat un angajat al Ambulanţei care traversa strada, spre Căminul Studenţesc, de unde şi-a cumpărat cafea de la automat, şi şi-a pus întrebarea dacă datoria morală a respectivului salariat nu era de a acorda prioritate apelului de ajutor.
De menţionat că tânăra care a semnalat prezenţa bărbatului căzut în stradă avea înregistrate pe telefonul mobil orele exacte la care a semnalat situaţia şi şi-a susţinut în scris şi cu martori afirmaţiile care nu puteau fi dovedite altfel.

 

Cum se apără şeful de la Ambulanţă

Şeful Serviciului de Ambulanţă Suceava, dr. Daniel Martiniuc, a negat veridicitatea situaţiei prezentate de tânără, arătând că „sunt oameni care vor să iasă în evidenţă şi reclamă tot felul de bazaconii”.
Întrebat de ce angajaţii din subordine - cadre medico-sanitare care se presupune că ar trebui să facă tot posibilul pentru a oferi ajutor unei persoane aflate în nevoie - nu s-au deplasat imediat la bărbatul căzut, având în vedere că acesta se afla chiar lângă gardul unităţii, şi au aşteptat ca apelul să fie înregistrat oficial, la 112, dr. Martiniuc a ţinut să sublinieze că „populaţia are drepturi, dar şi obligaţii, cum ar fi cea de a folosi un sistem pe care România îl are implementat de câţiva ani, şi anume Serviciul de Urgenţă 112. Şi la ora actuală sunt oameni care nu ştiu să acceseze acest număr”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dr. Raed Arafat consideră că Ambulanţa Suceava nu şi-a făcut datoria.
 Vizualizări articol: 680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 14 voturi
Dr. Raed Arafat consideră că Ambulanţa Suceava nu şi-a făcut datoria4.1514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bazaconie trimis de
( 1 aug 2009, 18:59:45
,,Si la ora actuala sunt oameni care nu stiu sa acceseze acest numar". HAHAHAHA, ce buna gluma domnule director Martiniuc! Trebuie numaidecat sunat la 112? Prin viu grai nu prea se simte bunul simt,nu? Uite, aici este loc de reduceri de personal daca respectivul s-a dus sa isi ia cafea in orele de serviciu si nu a raspuns la apelul verbal. Bine i-a facut tanara ca i-a reclamat, pe ala sa il dea afara si sa nu il mai acopere.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei