Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 apr 2009 - Anul XIV, nr. 86 (4072)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studiu

Ciocolata îmbunătăţeşte aptitudinile matematice

Ciocolata stimulează activitatea cerebrală şi îmbunătăţeşte performanţele la testele de aptitudini matematice, datorită substanţelor nutritive pe care le conţine, informează unui studiu britanic, prezentat de femalefirst.co.uk.

Un grup de 30 de voluntari au consumat, în cadrul unui test efectuat de cercetătorii de la Northumbria Univeristy din Marea Britanie, cantităţi mari de flavonoizi - compuşi naturali existenţi în ciocolată - şi au obţinut, la testele aritmetice, rezultate superioare celor ale membrilor unui grup de comparaţie, care a primit un placebo.

Prezentată în cadrul conferinţei organizată de British Psychological Society în Brighton, această descoperire a relevat faptul că după ce au primit ciocolată caldă în formă lichidă, voluntarii au efectuat mai rapid calculele matematice şi cu o acurateţe sporită.

Oamenii de ştiinţă au declarat că ciocolata îi face pe oameni să fie mai alerţi şi mai puţin obosiţi din punct de vedere mintal - în special ciocolata neagră, care conţine mai mulţi flavonoizi decât varietăţile de ciocolată albă sau cu lapte.

Flavonoizii au efecte benefice asupra organismului datorită faptului că sunt capabili să sporească fluxul sangvin către creier. Parte a unui grup de substanţe denumite polifenoli, aceşti compuşi se găsesc atât în fructe, cât şi în legume.

Chiar dacă voluntarii au primit cantităţi mai mari decât cele considerate normale (500 de miligrame), David Kennedy, directorul Centrului pentru studii cerebrale, performanţe şi cercetare în domeniul nutriţiei, asociat cu Northumbria University, a relevat faptul că efectele benefice au fost resimţite mai ales atunci când voluntarii au primit aceste doze în mod regulat.

"Cantitatea primită de voluntari a fost superioară celei dintr-o dietă obişnuită, dar, cu toate acestea, chiar şi cantităţile recomandate au un efect protector împotriva declinului funcţiilor cerebrale", a explicat David Kennedy.

Cu cât o persoană mănâncă mai multe fructe, legume, ciocolată şi alte alimente bogate în polifenoli, cu atât efectele benefice pentru creierul lor se extind pe un termen mai lung, au declarat cercetătorii britanici.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciocolata îmbunătăţeşte aptitudinile matematice.
 Vizualizări articol: 437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ciocolata îmbunătăţeşte aptitudinile matematice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei