Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 apr 2009 - Anul XIV, nr. 85 (4071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

O triplă terapie îi ajută pe fumători să renunţe mai uşor la viciu

O combinaţie de plasturi cu nicotină, un inhalant cu nicotină şi un medicament antidepresiv sporeşte semnificativ şansele fumătorilor de a renunţa la acest viciu, în comparaţie cu terapiile standard.

Medicii americani au relevat faptul că acest tratament intensiv, bazat pe o combinaţie de trei terapii, are efecte benefice pentru pacienţi.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 127 de fumători voluntari, care doreau cu orice preţ să renunţe la fumat şi care sufereau de afecţiuni severe, precum maladii cardiace, maladii pulmonare, cancer şi diabet. "Fumătorii suferind de diverse maladii cronice sunt extrem de dependenţi de nicotină şi dacă ar continua să fumeze ar suferi complicaţii severe", a explicat Michael B. Steinberg de la University of Medicine and Dentistry din New Jersay, coordonatorul acestui studiu.

Voluntarii au fost împărţiţi, aleatoriu, în două grupuri. Primul grup a primit timp de zece săptămâni plasturi cu nicotină, iar al doilea grup a primit o combinaţie de plasturi cu nicotină, un inhalant cu nicotină şi antidepresivul bupropion, atât timp cât voluntarii din acest grup au simţit nevoia să fumeze.

După aproape şase luni, pacienţii care au beneficiat de această terapie triplă au avut o rată a renunţatului la fumat de aproximativ 35%. În schimb, grupul care a primit doar plasturi cu nicotină a înregistrat o rată de doar 19%.

"Folosirea simultană a medicamentelor ce conţin nicotină cu antidepresivul bupropion stopează dependenţa de tutun prin diverse mecanisme", a explicat Michael B. Steinberg. Dacă la această combinaţie se adaugă şi un inhalant cu nicotină, atunci tripla terapie poate fi folosită cu succes ca un răspuns în faţa nevoii de a fuma şi permite un dozaj individualizat, cantitativ al acestor medicamente.

Chiar dacă mulţi dintre pacienţii suferind de maladii cronice fumează, medicii ezită adeseori să le prescrie un tratament farmaceutic împotriva fumatului, deoarece se tem de apariţia unor reacţii adverse, au explicat cercetătorii americani.

Acest studiu reprezintă o premieră în domeniul posibilelor tratamente medicale pentru pacienţii cu risc sporit. Studiul a fost publicat în revista Annals of Internal Medicine.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O triplă terapie îi ajută pe fumători să renunţe mai uşor la viciu.
 Vizualizări articol: 923 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O triplă terapie îi ajută pe fumători să renunţe mai uşor la viciu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei