Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mar 2009 - Anul XIV, nr. 71 (4057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tratamentele pentru fertilitate sunt mai eficiente în cazul implantării unui singur embrion

Implantarea unui singur embrion rezultat în urma fecundării in vitro este cea mai ieftină şi eficientă metodă de a obţine o sarcină, potrivit unei studiu realizat de cercetătorii finlandezi, informează Reuters.

Rezultatele cercetării contrazic teoria potrivit căreia implantarea unui singur embrion în cazul fecundărilor in vitro ar reduce şansele femeilor de a duce la termen sarcina.

"Într-un moment în care există dezbateri aprinse în multe ţări despre cum să se reducă riscurile sarcinilor multiple şi cum să se ofere costuri accesibile pentru tratamentele pentru fertilitate, cei care reglementează politicile în acest domeniu ar trebui să ia în considerare rezultatele acestui studiu", a spus Hannu Martikainen, de la Universitatea Oulu din Finlanda, coordonator al acestui studiu.

"Aceste date recente încurajează clinicile să evalueze politicile de transfer al embrionului şi să adopte procedeul de implantare a unui singur embrion ca practică curentă pentru femeile cu vârsta sub 40 de ani", a completat cercetătorul.

Sarcinile multiple constituie cel mai mare risc pentru femei în timpul tratamentelor împotriva infertilităţii, crescând semnificativ riscul de avort spontan, de naştere prematură şi de probleme de sănătate pe termen lung pentru copil.

Mai mult de 3,5 milioane de copii au fost născuţi în lume folosind tehnologia de reproducere asistată, începând de pe 25 iulie 1978, data la care medicii britanici au asistat la naşterea primului copil rezultat în urma unei fecundări in vitro, o fetiţă numită Louise Brown.

Dezbaterea cu privire la implantarea mai multor embrioni pentru o singură sarcină s-a intensificat anul acesta, după ce o femeie din California a născut octupleţi, în urma unui tratament împotriva infertilităţii.

Echipa de specialişti finlandezi a comparat rezultatele tratamentelor pentru fertilitate urmate de 1.510 femei, în perioada 1995 - 1999, când transferul a doi embrioni era o practică curentă, cu cele din perioada 2000 - 2004, când era comună practica implantării unui singur embrion.

Concluzia cercetării a fost că femeile cărora le-a fost implantat un singur embrion au mai multe şanse de a duce sarcina la termen, rata de succes fiind de 42%, comparativ cu 37% la cele cărora li s-au transferat mai mulţi embrioni pentru o singură sarcină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tratamentele pentru fertilitate sunt mai eficiente în cazul implantării unui singur embrion .
 Vizualizări articol: 713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tratamentele pentru fertilitate sunt mai eficiente în cazul implantării unui singur embrion0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei