Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mar 2009 - Anul XIV, nr. 69 (4055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O proteină din mazăre poate preveni hipertensiunea arterială şi maladiile renale

O anumită proteină din mazăre poate fi folosită ca aditiv sau supliment alimentar împotriva hipertensiunii arteriale şi a maladiilor renale, potrivit unui studiu recent al cercetătorilor canadieni, informează eurekalert.org.

Mazărea a fost considerată mult timp drept un super-aliment, ce conţine proteine, fibre dietetice şi vitamine, având un conţinut scăzut de grăsimi şi de colesterol.

Noile studii au demonstrat, în premieră, că un anumit concentrat din mazăre poate avea un efect pozitiv asupra presiunii arteriale şi preveni maladiile renale cronice.

"În cazul persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, această proteină poate să întârzie instalarea problemelor renale", a explicat Rotimi Aluko, autorul studiului, biochimist la Universitatea Manitoba din Winnipeg (Canada).

În cazul persoanelor care suferă deja de maladii renale, această proteină îi ajută pe aceştia să îşi menţină tensiunea arterială la un nivel normal şi să trăiască, astfel, mai mult.

Acest studiu va fi prezentat la conferinţa organizată de American Chemical Society şi este primul care stabileşte faptul că un produs alimentar natural poate să atenueze semnificativ simptomele maladiilor renale.

Hipertensiunea arterială reprezintă un factor de risc major în declanşarea insuficienţei renale cronice, o maladie care afectează tot mai multe persoane pe glob.

Insuficienţa renală cronică este dificil de tratat şi poate evolua către stagii terminale, care necesită dializă sau chiar un transplant de rinichi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O proteină din mazăre poate preveni hipertensiunea arterială şi maladiile renale.
 Vizualizări articol: 415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O proteină din mazăre poate preveni hipertensiunea arterială şi maladiile renale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei