Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mar 2009 - Anul XIV, nr. 69 (4055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În curând, un iaurt împotriva ulcerului gastric

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oamenii de ştiinţă au descoperit că un nou tip de iaurt ar putea fi eficient împotriva bacteriilor ce provoacă ulcerul gastric. Aşa cum se ştie, acţiunea bacteriei numite Helicobacter pylori şi consumul excesiv de aspirină sau de alte tipuri de medicamente antiinflamatorii sunt cele mai frecvente cauze ale apariţiei ulcerului gastric. Un grup de cercetători japonezi conduşi de doctorul Hajime Hatta a descoperit că germenul Helicobacter pylori pare să se bazeze pe o proteină numită urează pentru a ataca şi a infecta mucoasa gastrică. În urma studiului efectuat, oamenii de ştiinţă au sugerat că ulcerul ar putea fi prevenit sau combătut prin consumul unui tip nou de iaurt, îmbunătăţit cu anticorpi-urează. În cadrul experimentului efectuat, cercetătorii au injectat pui de găină cu urează, permiţând sistemului imunitar al păsărilor să producă un anticorp pentru proteină, acesta fiind recoltat din ouă.

Profesorul Hatta şi colegii săi au emis o teorie potrivit căreia un iaurt care ar conţine acest anticorp ar putea preveni acţiunea negativă a bacteriei Helicobacter pylori asupra mucoasei gastrice. În următoarea fază a experimentului, echipa de cercetători a „recrutat” 42 de persoane infectate cu această bacterie, cărora oamenii de ştiinţă le-au cerut ca timp de patru săptămâni să consume zilnic iaurt, fie normal, fie îmbunătăţit cu anticorpi-urează. S-a constatat că nivelul ureei, un produs secundar al ureazei, a scăzut în mod semnificativ în grupul care a consumat iaurt îmbunătăţit, comparativ cu cei care au consumat iaurt simplu, aceste rezultate indicând o reducere a activităţii bacteriene.

„Rezultatele indică faptul că infecţia cu Helicobacter pylori la oameni ar putea fi suprimată prin consumul de iaurt îmbogăţit cu anticorpi-urează”, a explicat Hatta. În final, anticorpul a fost distrus de acidul gastric, însă nu înainte de a-şi exercita efectele benefice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În curând, un iaurt împotriva ulcerului gastric.
 Vizualizări articol: 1504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În curând, un iaurt împotriva ulcerului gastric0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei