Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mar 2009 - Anul XIV, nr. 67 (4053)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ciupercile proaspete scad riscul de apariţie a cancerului mamar

Ciupercile proaspete contribuie la diminuarea considerabilă a riscului de apariţie a cancerului mamar, mai ales dacă consumul acestora este asociat cu ceaiul verde, potrivit unui studiu publicat recent în International Journal of Cancer, relatează dailymail.co.uk.

Potrivit acestui studiu, o porţie zilnică de ciuperci proaspete reduce riscul de apariţie a cancerului mamar cu până la două treimi.

Cercetătorii au relevat faptul că femeile care consumă 150 de grame de ciuperci proaspete în fiecare zi sunt cu 64% mai puţin predispuse de a dezvolta tumori mamare. Ciupercile uscate au un efect protector mai puţin eficient.

Studiul, desfăşurat în China, a relevat faptul că femeile care au combinat dieta bazată pe ciuperci proaspete cu consumul regulat de ceai verde au beneficiat de o protecţie şi mai mare.

Riscul de apariţie a tumorilor mamare în cadrul acestui grup a fost redus cu aproape 90%.

Cercetătorii au declarat, totuşi, că acest studiu nu dovedeşte faptul că ciupercile stopează cancerului şi că, în acest moment, este nevoie de studii suplimentare pentru a continua şi confirma rezultatele acestui studiu.

Testele de laborator, efectuate pe animale, au demonstrat că ciupercile prezintă anumite proprietăţi antitumorale şi că stimulează apărarea sistemului imunitar din organism.

Câteva dovezi clinice sugerează faptul că ciupercile acţionează într-un mod similar cu medicamentele administrate împotriva cancerului mamar, care blochează organismul în acţiunea lui de a produce hormonul estrogen, cu rol de hrănire a celulelor canceroase.

În luna februarie, cercetătorii din California au început un test pentru a observa dacă extractul de ciuperci, administrat de două ori pe zi, timp de o lună, le ajută pe supravieţuitoarele cancerului mamar să rămână sănătoase.

Aproximativ 40.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer mamar, în fiecare an, în Marea Britanie. Această maladie afectează una din nouă femei din lume, la un anumit moment din viaţa lor. Specialiştii consideră că dieta reprezintă un factor-cheie.

Experţii de la University of Western Australia din Perth au studiat peste 2.000 femei chineze şi au constatat că rata îmbolnăvirilor cu cancer mamar este de 4-5 ori mai mică în China decât în ţările occidentale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciupercile proaspete scad riscul de apariţie a cancerului mamar.
 Vizualizări articol: 973 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ciupercile proaspete scad riscul de apariţie a cancerului mamar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei