Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mar 2009 - Anul XIV, nr. 64 (4050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bolnavii credincioşi acceptă mai uşor tratamentele dificile

Pacienţii credincioşi, aflaţi în fazele terminale ale diverselor tipuri de cancer, sunt mult mai dispuşi să accepte tratamente dificile şi dureroase, potrivit unui studiu publicat în Journal of the American Medical Association (JAMA), informează AFP.

În cursul ultimei lor săptămâni de viaţă, pacienţii care şi-au găsit liniştea datorită credinţei lor religioase au fost de trei ori mai numeroşi decât ceilalţi pacienţi, în privinţa cazurilor de ventilaţie asistată şi al numărului de voluntari pentru diverse tratamente intensive destinate prelungirii vieţii bolnavilor.

Aceste tratamente se traduc, frecvent, printr-o calitate a vieţii mai puţin bună, în ultimele momente trăite şi printr-o moarte mai dureroasă. Ele sunt în acelaşi timp şi mai scumpe.

"Credincioşii aleg, probabil, aceste terapii mai agresive, deoarece cred că Dumnezeu poate să îi vindece, sau speră, probabil, că o vindecare miraculoasă va avea loc în timp ce tratamentele medicale intensive îi păstrează în viaţă", a declarat Andrea Phelps, de la Dana-Farber Cancer Institute, principalul autor al studiului.

Studiul a fost efectuat pe 345 de pacienţi în faze terminale din şapte centre medicale destinate maladiilor canceroase, de pe teritoriul Statelor Unite. Dintre pacienţii chestionaţi, 79% au declarat că religia îi ajută cel puţin într-o proporţie "moderată" să suporte boala de care suferă, iar 32% au declarat că religia este "principalul lucru care îi ţine în viaţă".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bolnavii credincioşi acceptă mai uşor tratamentele dificile .
 Vizualizări articol: 639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bolnavii credincioşi acceptă mai uşor tratamentele dificile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei