Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 dec 2008 - Anul XIII, nr. 296 (3977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Radioterapia reduce numărul deceselor provocate de cancerul de prostată

Combinarea radioterapiei cu tratamentul medicamentos standard reduce la jumătate rata deceselor provocate de formele avansate de cancer la prostată şi ar trebui să devină noua terapie standard acceptată la nivel mondial, potrivit experţilor suedezi, relatează Reuters.

Studiul a fost publicat în revista Lancet Oncology şi a fost efectuat pe un eşantion de 800 de pacienţi suferind de cancer de prostată. Studiul a relevat faptul că 24% dintre pacienţii care au beneficiat doar de tratamentul standard au decedat, în medie, după 10 ani, comparativ cu procentul de 12% al pacienţilor care au beneficiat şi de radioterapie.

Adăugarea terapiei prin radiaţii la tratamentul standard nu produce prea multe efecte secundare, au declarat experţii suedezi.

"Calitatea vieţii şi efectele adverse se află la un nivel acceptabil. Din acest motiv, sugerăm ca tratamentul endocrin combinat cu radioterapia să devină noul standard de tratare a acestor pacienţi", a declarat Anders Widmark de la Universitatea din Umea (Suedia).

Cancerul de prostată este a doua în topul formelor de cancer care provoacă cele mai multe decese în cazul bărbaţilor, făcând peste 221.000 de victime în lume, în fiecare an. Aproximativ 679.000 de noi cazuri sunt descoperite anual.

Cancerul de prostată se tratează foarte uşor, prin intervenţii chirurgicale sau radioterapie, dacă este descoperit în fazele incipiente. Pentru cazurile în care cancerul de prostată s-a răspândit în organism, se prescriu anumite medicamente care interferează cu hormonii ce alimentează celulele canceroase.

În Statele Unite, folosirea radioterapiei alături de cea medicamentoasă a devenit deja un standard, au declarat Howard Sandler, directorul secţiei de radiologie-oncologie din spitalul Cedars Sinai din Los Angeles, şi un purtător de cuvânt al American Society of Clinical Oncology.

El a declarat că în Europa clinicile medicale nu propun radioterapia în cadrul tratamentului standard. "O reducere cu 50% a numărului deceselor provocate de cancerul la prostată reprezintă în mod categoric un beneficiu medical evident", a declarat Sandler.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Radioterapia reduce numărul deceselor provocate de cancerul de prostată .
 Vizualizări articol: 1016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Radioterapia reduce numărul deceselor provocate de cancerul de prostată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei