Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 dec 2008 - Anul XIII, nr. 296 (3977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medicii de familie din oraşe sunt obligaţi să trateze, de la 1 aprilie, cel puţin 1.000 de pacienţi

Miercuri, 17 Decembrie 2008 (18:03:54)
Medicii de familie din oraşe trebuie să aibă înscrişi pe listele proprii minimum 1.000 de asiguraţi şi persoane beneficiare ale pachetului minimal de servicii medicale, conform contractului-cadru acordarea asistenţei medicale în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru 2009.

Guvernul a aprobat miercuri, printr-o hotărâre, acest contract-cadru, care va intra în vigoare de la 1 aprilie 2009, urmând ca până la această dată să fie prelungite prevederile contractului-cadru pentru anul 2008.

Contractul-cadru pe 2009 stabileşte că un medic cu mai multe specialităţi clinice îşi poate desfăşura activitatea în bază unui singur contract încheiat cu casa de asigurări de sănătate, putând acorda şi raporta servicii medicale aferente specialităţilor respective, în condiţiile în care cabinetul medical este înregistrat în registrul unic al cabinetelor pentru aceste specialităţi.

Formularul de bilet de trimitere către alte specialităţi, respectiv pentru internare utilizat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate a fost stabilit ca formular cu regim special, unic pe ţară.

Un medic aflat în relaţie contractuală doar cu o casă de asigurări de sănătate va putea elibera bilet de trimitere pentru un serviciu medical paraclinic, fără a mai fi în relaţie contracuală şi cu acest din urmă furnizor de servicii medicale.

De asemenea, furnizorii de servicii de medicină dentară pot contracta cu casa de asigurări de sănătate servicii medicale paraclinice de radiologie-radiografii retroalveolare şi panoramice din fondul alocat serviciilor medicale paraclinice.

Decontarea sumelor corespunzătoare medicamentelor cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu eliberate de farmacii se va putea face totodată până la 60 de zile calendaristice de la data depunerii facturii de către farmacie la casa de asigurări de sănătate, şi nu de la 60 de zile calendaristice de la data depunerii facturii.

Furnizorii aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate sunt pasibili de penalităţi graduale până la aplicarea măsurii de reziliere a contractului.

Pentru medicii din centrele de dializă private aflate în relaţie contractuală cu Casa Naţională de asigurări de Sănătate a fost prevăzută şi posibilitatea de a elibera bilete de trimitere către specialităţile clinice sau recomandări de internare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii de familie din oraşe sunt obligaţi să trateze, de la 1 aprilie, cel puţin 1.000 de pacienţi.
 Vizualizări articol: 671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicii de familie din oraşe sunt obligaţi să trateze, de la 1 aprilie, cel puţin 1.000 de pacienţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei