Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 dec 2008 - Anul XIII, nr. 296 (3977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Aşa se nasc tradiţiile

Spectacolul de caritate al “Ştefaniştilor”, ediţia a II-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Lansat anul trecut, pe vremea asta, în scopul strângerii de fonduri necesare unui coleg aflat în mare suferinţă, spectacolul de caritate conceput şi realizat atunci integral de elevii Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” s-a dovedit un real succes, în pofida scepticismului etalat de destui profesori (printre care, mărturisesc, m-am numărat şi eu) şi de câţiva elevi. Succes concretizat atât prin calitatea spectacolului, cât şi prin colectarea (chiar „cu asupra de măsură”, în principal datorită donaţiilor generoase, în capul listei numărându-se – de necrezut!- chiar salariaţii Direcţiei Finanţelor Publice) unei sume consistente, astfel încât pe lângă problema medicală amintită, s-au putut rezolva şi câteva cazuri sociale.

Având deja experienţa anterioară, “ştefaniştii” au recidivat anul acesta, printr-un spectacol desfăşurat alaltăieri, între orele 18.30 şi 21 în sala mare a Casei Culturii, care s-a dovedit, cam ca la Balurile bobocilor, neîncăpătoare.

Conceput ca o poveste de Crăciun, spectacolul a debutat aşa cum se cuvine, cu o selecţie din cele mai frumoase colinde, interpretate de un cor condus de părintele-profesor-inspector-dirijor (ba şi interpret, căci vocea sa se auzea distinct!) Gheorghe Hostiuc. Ceva mai târziu, colindele clasice de prin cele Americi au beneficiat şi de versiunea germană pusă în scenă de sufletul manifestării, profesoara (şi consilier educativ al Colegiului) Sofia Grigorean.

Au fost dansuri – clasice, absolut superbe, dar şi rap – momente dramatice, tombola cu premii consistente şi, ca întotdeauna, momentele rock cu grupul liceului, dar şi cel cu excepţionala voce a Olgăi Iosub au fost cele mai gustate de publicul entuziast.

Cred că mai bine de 100 de elevi au fost în total pe scenă, ceea ce face imposibilă nominalizarea lor aici, dar cu siguranţă că toţi, absolut toţi „ştefaniştii” merită din plin toată dragostea şi toată admiraţia atât pentru iniţiativa în sine, cât şi pentru prestaţia de pe scenă.

Trebuie menţionată, cu mulţumiri, prezenţa pe scenă a unor elevi-invitaţi de la Liceul de Artă "Ciprian Porumbescu" (grup folk-rock) şi de la CN „Petru Rareş”, ca o dovadă că între liceele din oraş nu este doar competiţie, ci şi o reală prietenie.

Alături de ei, profesoarele Elia Bucaciuc, Adriana Cojocaru, Iulia Murariu, Mariana Savin-Giosan au contribuit consistent la reuşita spectacolului, ca de altfel toţi profesorii care, măcar prin înţelegere (dar şi prin contribuţia financiară) i-au susţinut pe aceşti copii frumoşi şi generoşi în demersul lor. Nu în ultimul rând, directorii Dan Popescu şi Dan Hristea.

Concret? S-au colectat peste 9.000 de lei numai din vânzarea biletelor de intrare şi de tombolă, plus alte sume (unele încă pe drum) de la sponsorii cărora le mulţumim cu toţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacolul de caritate al “Ştefaniştilor”, ediţia a II-a.
 Vizualizări articol: 2892 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spectacolul de caritate al “Ştefaniştilor”, ediţia a II-a0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei