Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 sep 2008 - Anul XIII, nr. 210 (3891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tutunul, cauza a 2,4 milioane de cazuri de cancer în Statele Unite

Tutunul a provocat îmbolnăvirea de cancer a 2,4 milioane de persoane, în Statele Unite, în perioada 1999 - 2004, arată un raport al Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor (CDC), preluat de Reuters.

Mai mult de jumătate din totalul cazurilor de cancer înregistrate sunt de tip bronho-pulmonar, dar şi alte forme de cancer precum cel al laringelui, gurii, faringelui, esofagului, stomacului, pancreasului, rinichilor, cervical sunt cauzate tot de fumat, arată raportul.

"Datele din acest raport oferă dovezi incontestabile despre afecţiunile provocate de fumat", a spus Sherri Stewart de la Divizia de Prevenire şi Control a Cancerului din cadrul CDC, care a coordonat acest studiu.

Concluziile studiului se bazează pe analiza a 92% din cazurile de cancer înregistrate în Statele Unite.

Statul Kentucky are cel mai mare număr de cazuri de cancer pulmonar, în timp ce statele vestice, unde procentul fumătorilor este mai mic, înregistrează cel mai mic număr. Formele de cancer provocate de tutun sunt mai frecvente în rândul afro-americanilor, caucazienilor şi bărbaţilor, acestea fiind şi grupurile din care provin fumătorii înrăiţi.

"Fumatul este cea mai frecventă cauză a morţii premature şi a dezvoltării cancerului în Statele Unite, care poate fi prevenită", a spus doctorul Matthew McKenna, reprezentant al CDC.

"Fumatul cauzează mai multe decese decât consumul de alcool, accidentele de maşină, sinuciderile, SIDA, crimele şi drogurile, luate la un loc. În plus, consumul de tutun costă anual 167 de miliarde de dolari, bani investiţi în cheltuieli ", spun cei de la CDC.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tutunul, cauza a 2,4 milioane de cazuri de cancer în Statele Unite.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tutunul, cauza a 2,4 milioane de cazuri de cancer în Statele Unite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei