Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 iun 2008 - Anul XIII, nr. 148 (3829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Genomul fiecărui individ se modifică în cursul vieţii

Genomul fiecărui individ se modifică în timpul vieţii sub influenţa factorilor de mediu şi alimentari, fapt care explică dezvoltarea unor maladii, precum cancerul, odată cu înaintarea în vârstă, potrivit unui studiu publicat în Journal of the American Medical Association şi preluat de AFP.

Cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins (Maryland) au descoperit că mărcile epigenetice de pe ADN (altele decât sevenţa însăşi) se modifică în cursul vieţii unei persoane, iar amploarea schimbărilor este similară la membrii aceleiaşi familii.

Epigenetica grupează studiul mecanismelor ce permit celulelor să menţină integritatea genomului lor.

"Epigenetica se află în centrul medicinii moderne pentru că modificările epigenetice, spre deosebire de secvenţa de ADN, care este aceeaşi în fiecare celulă, au loc sub influenţa regimului alimentar sau a factorilor de mediu", a indicat Andrew Feinberg, profesor de biologie moleculară şi genetică, coordonator al studiului.

Acesta adaugă că epigenetica poate juca un rol important în dezvoltarea unor maladii precum diabetul, autismul şi cancerul.

Cercetătorii au analizat mostre de ADN prelevate de la 600 de persoane care au participat la un studiu asupra maladiilor cardiace efectuat la Reykjavik. Participanţii au furnizat mostre de ADN în 1991 şi între 2002 şi 2005.

Geneticienii au măsurat variaţiile totale din procesul de metilare - principala modificare epigenetică (reversibilă) a ADN-ului, în 111 eşantioane. Eşantioanele colectate între 2002 şi 2005 au fost comparate cu cele din 1991. În 33% din cazuri, metilarea a suferit modificări semnificative în această perioadă de 11 ani.

Modificările epigenetice ar putea fi ereditare, ceea ce ar explica de ce unele maladii se repetă la mai mulţi membri ai unei familii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Genomul fiecărui individ se modifică în cursul vieţii.
 Vizualizări articol: 616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Genomul fiecărui individ se modifică în cursul vieţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei