Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 mai 2008 - Anul XIII, nr. 110 (3791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alimentaţie primitivă pentru o "inimă de fier"

Stilul de alimentaţie al oamenilor din epoca de piatră este mult mai benefic pentru sănătate decât ne-am fi putut aştepta, el reducând considerabil riscul afecţiunilor cardiovasculare sau al diabetului. În plus, este şi o armă eficientă împotriva kilogramelor în plus.

Cel puţin aceasta este concluzia unui studiu realizat de specialiştii suedezi de la Karolinska Institute, care au constatat că după o dietă de trei săptămâni în stil paleolitic, se pierd, în medie, 2,5 kilograme.

20 de voluntari cu o stare bună de sănătate au mâncat, timp de trei săptămâni, fructe si legume proaspete sau congelate, roşii la cutie, suc de lămâie, condimente şi ceai sau cafea, însă fără zahăr sau lapte. Din alimentaţie nu au lipsit nici carnea slabă, seminţele şi nucile.

În plus, o dată pe săptămână, participanţii la experiment au avut voie să mănânce fructe uscate şi o porţie de carne grasă, precum şi doi cartofi pe zi.

În principiu, acest stil de alimentaţie a presupus eliminarea cerealelor, a pâinii, laptelui, untului, brânzeturilor, sau zahărului.

Din alimentaţie au fost de asemenea eliminate alimentele precum pastele sau orezul, iar sucul de fructe şi alcoolul au fost categoric interzise.

La terminarea experimentului, rezultatele au fost impresionate. Cele 14 persoane care au urmat regimul până la sfârşit au pierdut, în medie, 2,5 kilograme. În plus, tensiunea sistolică scăzuse considerabil.

Potrivit specialiştilor, un astfel de regim oferă protecţie şi împotriva diabetului. Oamenii de ştiinţă atrag însă atenţia persoanelor interesate să urmeze o astfel de dietă să includă totuşi şi câteva surse de calciu în alimentaţie, dat fiind că eliminarea acestora ar putea cauza osteoporoza la vârste înaintate.

 

Click News

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alimentaţie primitivă pentru o "inimă de fier" .
 Vizualizări articol: 678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alimentaţie primitivă pentru o "inimă de fier"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei