Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mai 2008 - Anul XIII, nr. 104 (3785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poluarea poate provoca pierderea părului

Bărbaţii care locuiesc în zonele poluate prezintă mai multe probabilităţi de a-şi pierde părul faţă de cei care locuiesc în regiuni mai curate, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici publicat în Journal of Investigative Dermatology şi preluat de thisislondon.co.uk.

Studiul, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Londra, poate sta la baza unor noi tratamente împotriva pierderii părului care să ia în considerare factorii de mediu, precum fumul de ţigară sau poluarea industrială.

Cercetătorii cred că toxinele şi substanţele cancerigene ce se găsesc în aerul poluat pot contribui la pierderea părului prin blocarea mecanismului care produce proteina din care este format acesta.

Pierderea părului poate fi ereditară, însă mai multe studii indică faptul că factorii de mediu contribuie, de asemenea, la acest fenomen.

 

Proces treptat.

Pierderea părului, care afectează două treimi din bărbaţi, este un proces care are loc treptat. Deşi poate apărea oricând la vârsta adultă, de obicei fenomenul se manifestă în jurul vârstei de 30 de ani.

Cercetătorii au studiat în laborator mostre de foliculi capilari prelevate de la bărbaţi care se confruntă cu pierderea părului. Specialiştii spun că substanţele poluante pătrund în fluxul sangvin sau în pielea capului, tulburând capacitatea acesteia de a fabrica fire de păr.

Oamenii de ştiinţă speră să dezvolte un tratament, de exemplu, sub formă de cremă, care să combată efectele poluării asupra foliculilor capilari.

Pierderea părului a fost asociată în cultura populară cu virilitatea, însă multe studii au indicat că este provocată de nivelurile ridicate de testosteron, hormonul sexual masculin.

Pierderea părului poate avea efecte negative semnificative asupra încrederii de sine. Bărbaţii tineri sunt în mod particulari vulnerabili la efectele psihologice provocate de schimbările fizice.

Un sondaj recent a scos la iveală faptul că jumătate dintre bărbaţii care suferă din cauza pierderii părului se simt bătrâni şi lipsiţi de atractivitate.

Tratamentele de stopare a căderii părului aduc miliarde de dolari industriei cosmetice. Deşi nu există un tratament, pe piaţă se găsesc mai multe produse care ajută la formarea unor noi fire de păr. De asemenea, mulţi bărbaţi apelează la transplantul de păr.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poluarea poate provoca pierderea părului.
 Vizualizări articol: 655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poluarea poate provoca pierderea părului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei