Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 mai 2008 - Anul XIII, nr. 101 (3782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decalcifierea scheletului la copii

În cazul în care se constată că scheletul copilului se deformează sau că acesta nu se mai dezvoltă, părinţii trebuie să consulte imediat un medic, pentru că ar putea fi vorba de o decalcifiere a oaselor.

Pentru a se dezvolta şi fortifica, oasele copiilor au nevoie de calciu, este un lucru binecunoscut. Din acest motiv părinţii îşi fac un obicei din a da lapte copiilor de trei ori pe zi. Însă, câteodată, acest lucru nu este suficient pentru a împiedica decalcifierea, care poate provoca apariţia rahitismului. Fenomenul poate apărea în jurul vârstei de un an, poate mai târziu, în primii ani ai vieţii. Pentru a se fixa corect pe oase, calciul are nevoie de vitamina D.

Pentru a asigura necesarul de vitamina D sunt suficiente câteva măsuri de precauţie. Astfel, hrana ar trebui să conţină necesarul zilnic de 10 - 15 micrograme de vitamina D. Celebrul ulei de peşte, pentru unii o tristă amintire, este foarte bogat în vitamina D. La fel şi peştele gras, gălbenuşul de ou, untul şi alte produse lactate

Acelaşi lucru se întâmplă cu calciul. Acest mineral se găseşte în produse lactate, dar şi în anumite ape minerale, leguminoase, portocale, kiwi.

Copilul trebuie expus razelor solare, care ajută organismul să fabrice vitamina D. Se recomandă prudenţă şi evitarea perioadelor în care soarele este foarte puternic.

În ţările dezvoltate sugarii şi copiii mici iau suplimente cu vitamina D sub formă de fiole şi datorită acestui tratament cazurile de rahitism au devenit relativ rare.

 

Deformarea oaselor.

Unii copii nu asimilează vitamina D la fel ca media. Un început de decalcifiere poate apărea, iar acesta poate fi anunţat prin câteva simptome: picioarele copilului se deformează sub formă de paranteză, articulaţiile se lăţesc, mai ales pumnul şi gleznele, coastele devin proeminente, cutia toracică se deformează la nivelul sternului, la copiii foarte mici fontanela se închide mai greu, după un anumit timp se constantă oprirea dezvoltării scheletului.

În orice condiţii se recomandă consultarea unui medic pentru tratament imediat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Decalcifierea scheletului la copii.
 Vizualizări articol: 930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Decalcifierea scheletului la copii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei