Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 apr 2008 - Anul XIII, nr. 98 (3779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Victimele unui infarct, tratate în premieră cu propriile celulă suşă

Medicii britanici au reuşit să trateze, în premieră, marţi, doi pacienţi care au suferit un infarct, injectându-le în inimă celule suşă extrase din măduva lor osoasă de la şold, informează dailymail.co.uk.

Operaţiile chirurgicale au fost efectuate în primele cinci ore de la producerea infarctului, la Chest and Heart Hospital din Londra.

Celulele suşă au capacitatea de a repara ţesutul distrus în urma infarctului şi de a preveni instalarea insuficienţei cardiace, o complicaţie frecventă în astfel de cazuri. Procedura medicală are ca scop reducerea numărului de decese şi a suferinţelor provocate de maladiile cardiace, care în Marea Britanie se situează pe primul loc în topul factorilor letali.

Operaţiile au avut loc în urmă cu doar două zile, iar medicii spun că este prea devreme să se pronunţe asupra rezultatului.

Pacienţii, a căror identitate nu a fost făcută publică, sunt primii din 100 de persoane care vor fi tratate cu ajutorul propriilor celule suşă, în cadrul unui proiect de 1,2 milioane de lire sterline (1,4 milioane de euro), sponsorizat de UK Stem Cell Foundation.

Medicii au extras celule suşă din măduva osoasă de la şold, le-au izolat şi le-au injectat în muşchiul cardiac. Specialiştii s-au folosit şi de angioplastie, o tehnică de deschidere cu ajutorul unui balon a arterelor pacienţilor care au suferit un infarct.

Procedura a fost pusă la punct de doctorul Anthony Mathur, de la Barts and London NHS Trust, şi de profesorul John Martin, preşedinte al British Heart Foundation la University College din Londra.

Deşi proiectul a fost anunţat în urmă cu doi ani, punerea lui în practică a fost amânată din cauza birocraţiei.

Rezultatele testelor, la care vor participa cei 100 de pacienţi, vor fi făcute publice peste 18 luni.

Procedura ar putea sta la baza unei tehnici de prevenire a infarctului, care numai în Marea Britanie provoacă anual 108.000 de decese.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Victimele unui infarct, tratate în premieră cu propriile celulă suşă.
 Vizualizări articol: 521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Victimele unui infarct, tratate în premieră cu propriile celulă suşă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei