Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 apr 2008 - Anul XIII, nr. 77 (3758)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tinerii care fumează după un infarct prezintă riscuri mai mari de recidivă

Persoanele tinere care continuă să fumeze după ce au suferit un infarct prezintă de trei ori mai multe riscuri de a avea probleme cardiace decât bolnavii care au renunţat la acest viciu, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii greci, preluat de Reuters.

Persoanele cu vârsta până în 35 de ani care continuă să fumeze după un infarct sunt mai predispuse să moară din cauza unui eveniment cardiac, să sufere un al doilea accident vascular sau să aibă nevoie de tratamente pentru deblocarea arterelor faţă de cei care au renunţat la fumat.

Studiul scoate în evidenţă nu numai faptul că fumatul favorizează producerea primului infarct, dar şi că este riscant pentru pacienţii foarte tineri, care au supravieţuit unui astfel de accident cardiac.

Profesorul Loukianos Ralldis, de la Spitalul general universitar din Attikon, Grecia, autorul lucrării, a indicat că la studiu au participat 150 de pacienţi care au suferit un infarct până în vârsta de 36 de ani. Pacienţii au fost monitorizaţi timp de 10 ani.

"Peste 50% dintre pacienţii tineri au continuat să fumeze după primul infarct. Aproape 50% dintre aceştia au suferit un al doilea infarct", a spus Ralldis. "Numai 18% din cei care au renunţat la fumat au suferit un al doilea infarct", a adăugat acesta.

Studiul a fost prezentat la o conferinţă a Colegiului american de cardiologie care a avut loc la Chicago.

Un studiu anterior realizat tot de echipa lui Rallidis a scos la iveală faptul că 95% dintre pacienţii greci care au fost victime ale unui infarct înainte de vârsta de 36 de ani erau fumători.

Maladiile cardiace se situează pe primul loc în topul bolilor letale în SUA şi ţările industrializate. Fumatul este principala cauză a apariţiei maladiilor cardiace.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tinerii care fumează după un infarct prezintă riscuri mai mari de recidivă.
 Vizualizări articol: 736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tinerii care fumează după un infarct prezintă riscuri mai mari de recidivă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei