Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 dec 2007 - Anul XII, nr. 297 (3666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sfaturi

Somn uşor în fiecare seară

Somnul este elementul de bază al stării de bine, al tinereţii şi al frumuseţii şi poate tocmai de aceea ne „îndurăm” să îi consacrăm o treime din viaţa noastră.
Organismul profită din plin de somn pentru a se reface şi pielea se regenerează în timpul somnului, care este în acelaşi timp şi un izvor de odihnă pentru spirit. Pentru a avea parte în fiecare noapte de un somn uşor şi odihnitor, nu uitaţi de câteva „reguli” la îndemâna tuturor.

Atenţie la cină!

O digestie îngreunată vă poate crea probleme, de aceea este indicat să mâncaţi uşor seara, optând în special pentru legume bogate în proteine, precum fasolea sau cartofii. Nu vă gândiţi că se depun, gândiţi-vă doar că acestea sunt alimente uşor de digerat. În plus, încercaţi pe cât posibil să mâncaţi cu cel puţin două ore înainte de a merge la culcare, pentru a vă asigura că veţi dormi cât se poate de bine. Dacă nu vreţi să mâncaţi seara, puteţi înlocui cina cu puţin lapte. Un pahar de lapte băut, consumat cu două ore înainte de a vă pune în pat, vă va ajuta cu siguranţă să adormiţi mai repede. Dacă preferaţi ceaiul, alegeţi ceai de tei, de păducel, valeriană sau de pasifloră, întrucât toate aceste plante au proprietăţi calmante. În schimb, consumul de alcool înainte de culcare este total interzis, pentru că efectul de somnolenţă dat de băuturile alcoolice nu este decât o păcăleală şi riscaţi să vă treziţi în miez de noapte şi să nu mai puteţi adormi.

Atmosfera ideală.

Temperatura ideală în camera în care dormiţi nu trebuie să fie mai mică de 18 grade Celsius, dar nici să depăşească 20. Nu are rost să încercaţi să supraîncălziţi atmosfera ci, dimpotrivă, indicat este să aerisiţi camera în mod regulat. Dacă aveţi impresia că aerul din cameră este prea uscat, puneţi un vas cu apă caldă lângă calorifer şi veţi rezolva astfel problema.
Pentru a face atmosfera din cameră şi mai plăcută, „înarmaţi-vă” cu uleiuri esenţiale de floare de portocal, de levănţică, de măghiran, toate cu proprietăţi de liniştire, şi parfumaţi cearşaful şi perna pe care dormiţi. Mireasma acestor plante va transmite creierului mesaje de liniştire şi de calmare, iar Moş Ene va veni neîntârziat pe la dumneavoastră.
Înainte de a dormi, răsfăţaţi-vă aplicând o cremă hidratantă pe faţă. În timpul somnului, celulele lucrează de două ori mai mult decât în timpul zilei, tocmai pentru ca pielea să se regenereze. Profitaţi de această „activitate” intensă pentru a oferi pielii o îngrijire specială pe timpul nopţii. Fie că are proprietăţi de exfoliere sau de combatere a ridurilor, acţiunea cremei va fi sporită dacă în prealabil vă demachiaţi cu grijă.

Relaxare

În fine, după ce aţi pregătit camera şi v-aţi aşezat în pat, eliberaţi-vă de orice urmă de stres acumulat în timpul zilei. Destindeţi-vă total cu cel puţin o jumătate de oră înainte de a încerca să adormiţi. Nu este indicat să priviţi la televizor sau să folosiţi computerul chiar înainte de a vă băga în pat, mai bine citiţi o carte care să vă poarte într-o lume plină de imagini frumoase. După ce aţi stins lumina, respiraţi adânc. Acum vă puteţi lăsa liniştită în braţele lui Morfeu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Somn uşor în fiecare seară.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Somn uşor în fiecare seară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Broscuţe vesele 2 chifle2 felii mozzarella2 felii ardei gras2 măsline1 linguriţă unt1 lingura paste de tomate2 linguri brânză de vaci1 linguriţă chimen1.2 ceapasare Se amestecă brânza de vaci cu 1 linguriţă unt, chimenul, ceapa... Citeşte