Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 dec 2007 - Anul XII, nr. 297 (3666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu

Ciocolata, sexul şi aperitivele reci pot îmbunătăţi memoria

Ciocolata, sexul şi aperitivele reci pot îmbunătăţi memoria, alături de cuvintele încrucişate, sudoku, exerciţiile fizice şi duşurile reci, potrivit unui studiu realizat de un profesor britanic preluat de thisislondon.co.uk.

Terry Horne, profesor la University of Central Lancashire, autorul cărţii "Teach Yoruself: Training Your Brain", bazată pe o colecţie de studii realizate de experţi din lumea întreagă, este de părere că secretul îmbunătăţirii memoriei depinde de stilul de viaţă şi de hrana cu care este alimentat corpul.

Ciocolata neagră şi aperitivele reci pot îmbunătăţi materia cenuşie, în timp ce sexul este esenţial pentru păstrarea capacităţii de memorare la bătrâneţe.

Persoanele care doresc să-şi îmbunătăţească abilităţile mentale trebuie să evite cannabis-ul, telenovelele şi compania persoanelor care îşi petrec timpul plângându-se.

Dezmierdarea unui bebeluş, copiatul temelor de la alţii, cititul cu voce tare şi cursurile de afaceri pot contribui la menţinerea eficienţei creierului.

"Ceea ce mâncăm, ceea ce bem, ce învăţăm la şcoală şi tipurile de stări de spirit pe care le avem sunt esenţiale", spune Horne. "Oamenii pot face alegeri în stilul de viaţă care pot contribui la mărirea capacităţilor cognitive pe tot parcursul vieţii de adult", a adăugat Horne.

Recomandări.

Expertul spune că sexul are un impact pozitiv, contribuind la eliberarea a şapte substanţe din creier care îmbunătăţesc abilităţile cognitive. Printre acestea se numără oxitocina - hormonul "încrederii" - care poate îmbunătăţi capacitatea de a găsi soluţii riscante sau inedite la o problemă.

Elementele din ciocolata neagră sunt, de asemenea, benefice. Magneziul şi substanţele antioxidante contribuie la creşterea nivelului de oxigen din creier, prevenind accidentele cerebrale.

Dieta alimentară săracă în grăsimi este recomandată pentru îmbunătăţirea capacităţilor cognitive. Horne sugerează un mic dejun format din ouă, peşte sau carne rece, un prânz format din proteine de bază, precum peştele gras, şi legume verzi şi o cina formată din carbohidraţi, fără cofeină, alcool sau carne roşie.

Copiii nu ar trebui să-şi facă lecţiile singuri, pentru că mintea funcţionează mai bine atunci când lucrează cu colegii sau cu părinţii. De asemenea, vorbitul în faţa colegilor este benefic pentru copii, pentru că informaţiile sunt astfel repetate.

Horne recomandă conceptul BLISS - Body-based pleasure ("plăcere fizică"), Laughter (râs), Involvement (implicare), Satisfaction (satisfacţie) şi Sex (sex) - care ajută la îmbunătăţirea capacităţilor cognitive.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciocolata, sexul şi aperitivele reci pot îmbunătăţi memoria.
 Vizualizări articol: 759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ciocolata, sexul şi aperitivele reci pot îmbunătăţi memoria0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Broscuţe vesele 2 chifle2 felii mozzarella2 felii ardei gras2 măsline1 linguriţă unt1 lingura paste de tomate2 linguri brânză de vaci1 linguriţă chimen1.2 ceapasare Se amestecă brânza de vaci cu 1 linguriţă unt, chimenul, ceapa... Citeşte