Google
 
marţi, 30 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 175 (7176)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,7274 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,2601 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Iulius Mall Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Paste la tavă cu varză și cârnați

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este un preparat ardelenesc, foarte sățios, gustos și economic, care nu cere mare efort pentru pregătire. Se poate face cu varză acră sau dulce, se obțin gusturi diferite în fiecare caz. Pentru rezultate optime și un gust desăvârșit putem folosi tăieței de casă cu ou sau paste cu ou din comerț.

Avem nevoie de:

500 g paste uscate (preferabil forme mari, cu perforații sau striații sau chiar macaroane), o varză de cca 1 kg, 2-3 bucățele de cabanos sau cârnăciori afumați și 200 g costiță ori slănină afumată, 2-3 cepe mari, sare și piper după gust, 150 ml ulei, 4 ouă, 200 ml smântână, opțional condiment pentru sarmale și puțină boia iute, untură și pesmet pentru tapetat tava

Preparare:

Fierbem pastele în apă multă, ușor sărată, cu 2 minute mai puțin decât se menționează în instrucțiunile de pe ambalaj. Trebuie să rămână ușor ”al dente” pentru că vor ajunge și în cuptor și nu vrem să se transforme în terci. Le clătim cu apă rece și le lăsăm tot în apă rece, în oala acoperită. Separat tocăm fin varza. Dacă folosim varză acră, o acoperim cu apă caldă și o lăsăm să stea 2 ore, apoi o stoarcem bine. Dacă folosim varză dulce, presărăm sare pe varza tocată și o frecăm bine în mâini până lasă zeamă. O lăsăm 30 de minute și o stoarcem bine. Într-o cratiță de 3 litri punem uleiul și călim în el cârnăciorii feliați și costița, împreună cu ceapa tocată fin. Călirea se face cu răbdare, la foc mediu, amestecând ușor. Adăugăm varza și continuăm să călim totul până când varza este moale și devine ușor maronie. Adăugăm condimentele și lăsăm să se răcorească. Între timp ungem o tavă mai înaltă cu untură și o tapetăm cu pesmet. Încingem cuptorul la treapta maximă. Scurgem pastele și le clătim din nou. Amestecăm ouăle bine bătute cu smântână, sare și piper, apoi cu varza călită răcită.. Varza trebuie să fie rece, altfel obținem omletă! La final punem pastele peste amestecul de ou cu varză, amestecăm cu grijă ca să nu le rupem și punem totul în tava tapetată. Dacă nu am scurs destul pastele și compoziția are prea multă zeamă, adăugăm și 2-3 linguri de pesmet .Putem presăra și deasupra pesmet amestecat cu boia, cimbru și felii de cârnăcior pentru aspect. Reducem la mediu ( 180 grade) temperatura cuptorului și coacem budinca de paste 45 de minute. Când este gata trebuie lăsată în tavă jumătate de oră înainte de servire, altfel nu se poate tăia. O servim călduță sau rece, cu smântână și ardei iute. Este genul de preparat care pare banal, dar dă dependență gurmanzilor!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paste la tavă cu varză și cârnați.
 Vizualizări articol: 561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Paste la tavă cu varză și cârnați5.051

Shopping City Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



Optik Tataru - Cabinete Oftalmologice in Suceava
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Paste la tavă cu varză și cârnați Este un preparat ardelenesc, foarte sățios, gustos și economic, care nu cere mare efort pentru pregătire. Se poate face cu varză acră sau dulce, se obțin gusturi diferite în fiecare caz. Pentru rezultate optime și un gust desăvârșit... Citeşte