Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 175 (7176)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Fotbal de pâine: Hai, uimiţi-ne!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În "Gazeta sporturilor" de ieri, Radu Paraschivescu are un editorial în care cam ia la mişto pretenţiile (exprimate public, le-am văzut şi auzit eu însumi la televizor) unor antrenori români, precum Gheorghe Hagi şi Dan Petrescu, ca în Champions' League să joace automat în grupe fel de fel de panarame, precum campioana României. Sigur că, dat fiind că respectiva competiţie se numeşte Liga Campionilor, cel mai normal lucru ar fi să întâlnim acolo doar campioni. Însă de aici până la acordarea unui fel de abonament la prezenţa în grupe e cale lungă. Aşa era pe vremea când Steaua câştiga competiţia: nu luau parte decât campioanele celor câteva ţări europene, nicidecum echipele de la locurile 2 în jos, pentru care mai existau alte două competiţii: Cupa Cupelor, în care se regăseau câştigătoarele Cupelor naţionale, şi Cupa UEFA, destinată echipelor clasate pe locurile 2 -4 în campionatele ţărilor lor. Steaua, dacă ţin bine minte, până la finala cu Barcelona disputase 4 "duble" contra unor panarame, dintre care cele mai breze fuseseră Honved şi Anderlecht! Nu cumva ar dori domnii Hagi şi Petrescu ca şi astea să ia parte, tot automat, şi acum în grupele Champions' League? Lumea evoluează, nu numai fotbalul, astfel încât numărul ţărilor de acum din Europa este cel puţin dublu faţă de cel de atunci. Nu ar încăpea toate într-un număr rezonabil de grupe. Asta, ca să nu mai vorbim de calitatea meciurilor şi implicit de numărul de spectatori. Şi de bani, în directă legătură cu acestea. Pe vremea lui Hagi, nu primea nici o echipă 8 milioane de euro doar pentru a fi ciuca bătăilor, că atât se încasează azi dacă iei bătaie în toate cele 6 meciuri din grupă!  Cred şi eu că le-ar conveni tuturor antrenorilor de doi bani şi panaramelor lor de împiedicaţi să tot ia câte 8 milioane pe an. De aceea, deşi am convingerea că CFR Cluj încă 1000 de ani nu trece de preliminarii, abia aştept să mă facă de râs, calificându-se. Mi s-ar părea un miracol chiar să depăşească diseară echipa aia de necalificaţi (dar oricum mai calificaţi decât ai lui Petrescu) din Israel. Hai, băieţi, uimiţi-ne!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotbal de pâine: Hai, uimiţi-ne!.
 Vizualizări articol: 1729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Fotbal de pâine: Hai, uimiţi-ne!3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Paste la tavă cu varză și cârnați Este un preparat ardelenesc, foarte sățios, gustos și economic, care nu cere mare efort pentru pregătire. Se poate face cu varză acră sau dulce, se obțin gusturi diferite în fiecare caz. Pentru rezultate optime și un gust desăvârșit... Citeşte