Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 175 (7176)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Tragic

Bărbat de 43 de ani, mușcat de zeci de ori și ucis de câinele căruia îi ducea zilnic de mâncare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bărbat de 43 de ani din orașul Vicovu de Sus și-a găsit sfârșitul duminică în mod tragic, după ce a fost mușcat cu bestialitate de câinele pe care îl hrănea zilnic, câine aparținând fratelui său. Vecinii au auzit țipetele disperate ale omului care încerca să scape din gura animalului înfuriat, însă până au reușit să intervină și să îndepărteze animalul, bărbatul a suferit asemenea răni încât nu a mai putut fi salvat.

 

Atac fulgerător, în timpul căruia bărbatul nu s-a mai putut apăra

Nenorocirea s-a petrecut duminică la prânz, în curtea lui Viorel Puraveț de pe strada Bisericii, din orașul Vicovu de Sus. În jurul orei 13.20, o femeie anunța prin intermediul unui apel la 112 faptul că un câine a atacat un bărbat în curtea unui vecin, provocându-i mai multe mușcături. Un echipaj de poliție și unul al ambulanței s-au deplasat la fața locului, unde în curtea proprietarului l-au găsit pe Vasile Puraveț, fratele acestuia, atacat și mușcat de câinele din rasa Cane Corso, care fusese scos de către victimă din țarcul în care stătea de obicei încuiat. Strigătele de ajutor ale bărbatului atacat de câine au fost auzite cu greu de către vecinii aflați la distanță de gospodărie, unul dintre ei reușind totuși să ajungă la fața locului și să încerce să-l ajute. În momentul în care vecinul de 25 de ani a ajuns la gardul curții unde victima zăcea pe caldarâm, aceasta avea zeci de plăgi mușcate în zona capului și în zonele de sub brațe. În scurt timp au ajuns și polițiștii, care nu au intervenit pentru anihilarea câinelui agresiv, fiind acuzați de rudele celui dispărut de lipsă de intervenție în salvarea acestuia. George Puraveț, fratele victimei povestește: ”Fratele a mers să-i dea de mâncare, eu am plecat până la gârlă cu un prieten de-al meu și el a vrut să scoată câinele la plimbare. La poartă, l-a îngrămădit când să închidă poarta și l-a omorât. Câine foarte mare, avea o sută și ceva de kilograme. Câine agresiv, american, interzis în Europa.”, în timp ce Ecaterina Ilași, sora celui dispărut, ne-a relatat: ”Au fost vecinii care mi-au povestit cum striga: Ajutor! Ajutor!. Până au auzit vecinii și au ajuns, că nu-i casă lângă casă, nu l-a mai putut nimeni salva.”

Rudele spun că lăsat de proprietari în voia sorții, după ce femeia și copiii l-au părăsit pe Viorel Puraveț, proprietarul casei, plecat și el la muncă în Germania, câinele era hrănit și plimbat de când în când de către fratele Vasile, care chiar și în urmă cu câteva zile se plimbase cu animalul prin sat.

 

Rudele se gândesc la varianta agresivității exagerate a câinelui sau la faptul că victima consumase alcool înainte

Derularea tragicului eveniment este acum cercetată de polițiști, care cred că bărbatul care îi dădea animalului zilnic de mâncare încercase duminică la prânz să scoată câinele la plimbare prin sat, moment în care a fost atacat și mușcat de către acesta. Nu era prima dată când se întâmpla asta, după cum povestește Voichița Gheorghiță, o rudă: ”Dar cum, vineri îl purta pe uliță, l-a dus la plimbare. Vineri l-am văzut că e amețit, dar nu am știut că face câinele așa rău, vă spun sincer. Ori băut, ori câinele foarte rău.” O posibilă variantă a agresivității câinelui cauzată de consumul de alcool al bărbatului de 43 de ani își așteaptă răspunsul, în urma probelor de sânge ridicate de la victimă. Maria Coroamă, una dintre vecine, povestește: ”Noi am auzit că s-a dus să dea mâncare la câine și el consumase alcool și nu știe nimeni, că numai el a fost la fața locului. Se crede să nu fi dat în dânsul, se spune că ar fi lovit câinele.  În fiecare zi, în fiecare zi îl hrănea și când a mers să-i dea, a zis că prima dată l-a rupt la gât, pe urmă la burtă, apoi mâna. El a strigat după ajutor, însă casa e mai departe, până au venit vecinii el deja era....”

 

Rudele acuză intervenția greoaie a polițiștilor, care s-au ferit să împuște animalul agresiv

Rudele celui ucis de câinele agresiv cred că o intervenție promptă a polițiștilor sosiți la fața locului, care au evitat să intervină decisiv pentru anihilarea animalului și trimiterea de urgență la spital a victimei, a făcut să se piardă timp prețios pentru salvarea cel aflat în stare atât de gravă. George Puraveț, fratele victimei, ne-a declarat: ”Poliția era cu pistoalele și se rugau de un băiat de 25 de ani să se bage cu mâna goală. E corect așa? Eu am pistolul la buzunar și las omul să moară? Polițiștii dacă era aici și au pistol la buzunar, că sunt în apărarea legii, trebuia să scoată pistolul și să tragă în câine. Cu toată supărarea, dar nu s-a făcut dreptate cu poliția aici.”

Din păcate, victima a fost preluată în stare gravă și a murit la scurt timp, din cauza hemoragiei puternice și rănilor profunde de la nivelul umărului stâng, unde forța canină a dus la ruperea oaselor brațului și a mușchiului brahial. Cercetările care vor urma se vor îndrepta și asupra înregistrării câinelui din rasa Cane Corso în evidențele subunității, urmând a se stabili dacă acesta face parte din categoria câinilor periculoși. În același timp, moartea violentă a bărbatului face obiectul deschiderii unui dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbat de 43 de ani, mușcat de zeci de ori și ucis de câinele căruia îi ducea zilnic de mâncare.
 Vizualizări articol: 11723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bărbat de 43 de ani, mușcat de zeci de ori și ucis de câinele căruia îi ducea zilnic de mâncare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Paste la tavă cu varză și cârnați Este un preparat ardelenesc, foarte sățios, gustos și economic, care nu cere mare efort pentru pregătire. Se poate face cu varză acră sau dulce, se obțin gusturi diferite în fiecare caz. Pentru rezultate optime și un gust desăvârșit... Citeşte