Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 175 (7176)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Investiție

Magistrala de gaz metan pentru cartierul Burdujeni, înlocuită pentru a putea alimenta mai mulți consumatori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De săptămâna trecută, pe o bandă de circulație a principalei artere care traversează cartierul Burdujeni se fac săpături adânci, în șanțurile realizate cu greu prin straturile groase de asfalt, pietriș și betoane de acum zeci de ani, fiind puse conducte de polietilenă, cu diametrul de 315 mm, marcate cu galben.

Practic, acolo se montează noua magistrală de gaz metan pentru cartierul Burdujeni, cu o capacitate cu 50% mai mare decât cea utilizată în prezent, lucrarea fiind realizată  de către EON România, cu firme contractate de pe piața locală.

Înlocuirea conductei de gaz metan de medie presiune a devenit o necesitate ca urmare a creșterii în timp a numărului de consumatori, în special prin montarea centralelor de apartament, dar și ca urmare a lucrărilor demarate la finele anului trecut de către Primăria Suceava, de racordare la rețeaua de gaz metan a cartierului Burdujeni-Sat şi Cartierul Tineretului din DN 29.

Prin lucrările executate în prezent de Test Prima gazul metan va fi adus pe 33 de străzi, pe o distanță totală de 28,5 km, la un număr de 1.300 de locuințe. Valoarea contractului este de 3.711.250,35 lei fără TVA, iar termenul de executare a lucrărilor este de 36 de luni.

Lucrările de extindere a gazului metan în cartierul Burdujeni Sat, precum și în  Cartierul Tineretului, au devenit posibile ca urmare a modificării legislației, care a permis ca lucrările să fie făcute din fondurile municipalității fără ca rețeaua nouă să treacă în proprietatea furnizorului de gaze, o veche prevedere legislativă, care bloca total astfel de investiții, pentru că era contrară altor legi.

Străzile din Burdujeni Sat pe care va fi extinsă rețeaua de gaz metan sunt: 22 Decembrie, Căpitan Grigore Andrei, Iasomiei, Alunului, Eternității, Spicului, Ștefan Răzvan, Titu Maiorescu, Marin Preda, Camil Petrescu, Înfrățirii, Ștefan Luchian, Crângului, Ioan Nistor, Dobrilă Eugen, Făgetului, Molidului, Plevnei, Ecaterina Teodoroiu, Pictor Panaitean,  Victor Babeș, Mioriței, Căprioarei, Lev Tolstoi, Tiberiu Popeia, Pietrăriei, Vasile Pârvan, Cuza Vodă.

Străzile din cartierul de pe Dealul Mănăstirii sunt: Mircea Hrișcă, Demostene Botez, Eusebiu Camilar, Mircea Motrici și Constantin Sofroni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Magistrala de gaz metan pentru cartierul Burdujeni, înlocuită pentru a putea alimenta mai mulți consumatori.
 Vizualizări articol: 1809 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Magistrala de gaz metan pentru cartierul Burdujeni, înlocuită pentru a putea alimenta mai mulți consumatori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Paste la tavă cu varză și cârnați Este un preparat ardelenesc, foarte sățios, gustos și economic, care nu cere mare efort pentru pregătire. Se poate face cu varză acră sau dulce, se obțin gusturi diferite în fiecare caz. Pentru rezultate optime și un gust desăvârșit... Citeşte