Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 138 (6848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pate de casa din ficat de pui

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acest preparat este ideal pentru cei ce doresc să aibă în frigider fără mari eforturi o pastă tartinabilă gustoasă și fără adaosuri chimice, în cantitate suficientă și la un preț avantajos. Poate fi folosită și ca pastă pentru ornate aperitive sau pentru a pregăti rapid ouă umplute. Aspectul nu este la fel de roz și atrăgător ca al pateului de ficat din comerț, pentru simplul motiv că nu conține coloranți sintetici, dar dacă doriți, puteți să adăugați.

Avem nevoie de:

500 gficăței de pui, dezghețați și bine scurși de zeamă, 500 g ceapă, 300-400g unt gras, 2 linguri cognac, 2 linguri muștar dulce, un vârf de cuțit nucşoară măcinată, o linguriță rasă boabe de coriandru măcinate, sare și piper după gust

Preparare:

Pregătim cu o zi înainte untul, astfel încât să fie la temperatura camerei. Curățăm ceapa și o tăiem peștișori, fără a fi necesar să fie tăiată foarte fin. Punem la topit jumătate din unt și călim îndelung ceapa în acesta, până începe a se rumeni ușor. Adăugăm condimentele, puțină sare și piper, apoi ficățeii cruzi și amestecăm des, până scade zeama din ficăței. Avem grijă să nu se prindă totul de tigaie. Când ficățeii sunt gata, închidem sursa de căldură și lăsăm să se răcească aproape complet amestecul. Între timp batem spumă untul rămas, ca pentru a pregăti o cremă. Adăugăm în compoziția de ficăței muștarul și băutura alcoolică, amestecăm bine și zdrobim cu un mizer vertical până se transformă totul în pastă. Încorporăm câte o lingură din această pastă în crema de unt. Ca să nu se taie, trebuie ca pasta cu ficat să fie la aceeași temperatură cu untul spumat sau foarte puțin mai caldă. Daca se întâmplă totuși să se taie, punem o linguriță de ulei și continuăm să batem bine cu mizerul până ce se va repara micul inconvenient. La final gustăm și mai adăugă, dacă este necesar, puțină sare și piper. Putem păstra în castronașe sau borcănele care se pot acoperi. Deasupra poate fi turnat puțin unt cald, care va sigila suprafața când se răcește. Păstrăm pateul de casă în frigider și este mai gustos după o zi, cu pâine neagră proaspătă. Se poate păstra la rece, în vas închis, chiar și 10 zile, dar cu siguranță va fi consumat mai repede, pentru că este foarte gustos. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pate de casa din ficat de pui.
 Vizualizări articol: 3771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pate de casa din ficat de pui0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pate de casa din ficat de pui Acest preparat este ideal pentru cei ce doresc să aibă în frigider fără mari eforturi o pastă tartinabilă gustoasă și fără adaosuri chimice, în cantitate suficientă și la un preț avantajos. Poate fi folosită și ca pastă pentru ornate... Citeşte