Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 138 (6848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Delegație de la CSEI „Sf. Andrei” Gura Humorului, în vizită la o unitate de învățământ special din Polonia

Luni, 25 Iunie 2018 (10:09:54)

Două eleve şi un grup de cadre didactice de la Centrul Şcolar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului s-au deplasat, în perioada 19-25 mai, în Bochnia, Polonia. Această deplasare a avut drept scop încheierea Acordului de Parteneriat între CSEI „Sf. Andrei” şi o unitate de învățământ special poloneză - Specjalny Ośrodek Szkolno - Wychowawczy im. ks. Jana Twardowskiego Bochnia în vederea realizării unor schimburi de experiență privind exemple de bună practică în procesul instructiv-educativ cu elevii cu CES, cât şi realizarea unor activități privind promovarea educației interculturale. Parteneriatul a debutat cu participarea la Festivalul Internațional ”Integrare pictată cu sunet” organizat de unitatea de învățământ special din Bochnia în colaborare cu Asociația pentru Persoanele cu dizabilități "Kropla Dobroci" (“Picătura de bunătate”).

Delegația de la CSEI „Sf. Andrei” a avut oportunitatea de a vizita unitatea de învățământ special din Bochnia şi de a realiza un schimb de experiență cu partenerii polonezi. O mare parte din timpul vizitei a fost alocat participării la Festivalul Internațional ”Integrare pictată cu sunet” organizat de unitatea de învățământ special din Bochnia. Participarea la festival a debutat cu activități pe ateliere de lucru unde duetul român format din eleva Badea Elena, din clasa a IX-a de la CSEI „Sf. Andrei”, împreună cu Georgiana Denisa Apetrei, din clasa a V-a de la Şcoala Gimnazială ”Teodor Balan”, a fost îndrumat de muzicianul Janusz Yanina Iwanski.

„Participarea alături de alte 27 de delegații la acest Festival a fost o provocare pe care echipa română a depăşit-o cu succes. Fetele noastre au obținut Premiul pentru Folclor şi s-au bucurat de un real succes fiind aplaudate şi admirate de toți participanții. Festivalul a fost mediatizat în mediul online, la posturile de televiziune şi în presa poloneză”, a declarat consilierul educativ prof. Isabella Istrate.

Această experiență a fost atât pentru eleve, cât şi pentru echipa de proiect: prof. Țebrean Lucica, prof. Pădureț Lucia, prof. Istrate Isabella, prof. Strugariu Cezar şi prof. Pădureț Alexandru, un maraton informațional şi multicultural „care ne-a oferit imaginea tabloului perfect al Integrării persoanelor cu dizabilități într-o societate în care toți sunt egali şi se bucură împreună de privilegiul de a fi înainte de toate oameni între oameni”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Delegație de la CSEI „Sf. Andrei” Gura Humorului, în vizită la o unitate de învățământ special din Polonia.
 Vizualizări articol: 1308 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delegație de la CSEI „Sf. Andrei” Gura Humorului, în vizită la o unitate de învățământ special din Polonia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pate de casa din ficat de pui Acest preparat este ideal pentru cei ce doresc să aibă în frigider fără mari eforturi o pastă tartinabilă gustoasă și fără adaosuri chimice, în cantitate suficientă și la un preț avantajos. Poate fi folosită și ca pastă pentru ornate... Citeşte