Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 nov 2017 - Anul XXII, nr. 257 (6673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Chiftele din bulgur (fără prăjire sau coacere)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sunt o versiune mai uşoară şi foarte economică de chifteluţe gustoase, care se prepară foarte simplu şi rapid. Bulgurul îl găsim la magazinele naturiste şi este un fel de grâu care a fost prefiert, apoi uscat şi măcinat, deci nu necesită neapărat o nouă fierbere. Este gustos şi sănătos, iar pentru cei ce nu au descoperit încă acest ingredient interesant, chifteluţele acestea de inspiraţie turcească sunt o bună alegere.

Avem nevoie de:

O cană medie de bulgur mărunt, 2-3 linguri griş, 2 cartofi mari fierţi în coajă,  2 cepe mari, 150 g unt,  sare, piper şi boia după gust, cimbru uscat şi chimion pudră (nu chimen!) tot după gust, opţional usturoi pisat şi pătrunjel verde fin tocat.

Preparare:

Punem într-un castron bulgurul cu grişul şi două căni de apă foarte caldă, dar nu clocotită. Amestecăm o dată scurt, acoperim vasul cu folie alimentară şi lăsăm 2 ore să aştepte. Între timp bulgurul se va înmuia bine, se va umfla şi va absorbi apa integral. Este, practic, gata de consum ca garnitură, dacă dorim. În acest timp punem untul în tigaie şi călim bine în el, până devine uşor maronie, ceapa tocată foarte fin şi toate condimentele, în afară de frunzele verzi şi usturoi. Dăm tigaia deoparte să se răcorească. Putem pune şi ceapa cruda doar tocata si untul moale, daca nu suportă ceapă prăjită. Curăţăm cartofii fierţi şi răciţi şi îi trecem prin răzătoare cu ochiuri mari sau prin maşina de carne. Nu folosim un blender, pentru că devin prea cleioşi. Amestecăm  ceapa călită şi cu tot untul cu condimentele din tigaie cu cartofii, bulgurul, usturoiul şi verdeaţa, dacă folosim. Frământăm bine de tot cu mâna, până devine o masă roşiatică uniformă, ca un aluat pentru chiftele. Formăm cu mâna uşor unsă cu ulei, prin strângere în pumn (metoda clasică turcească) sau prin rotunjire în biluţe (metoda comodă), chiftele pe care le aşezăm unele lângă altele, nu suprapuse, pe platouri. Dacă dorim să semene mai mult cu chiftelele clasice, le putem tăvăli prin puţin pesmet rumenit în tigaia cu un pic de ulei. Chiftelele astfel pregătite se dau la rece 1-2 ore. După acest interval, untul din ele se va întări şi vor face chiftelele suficient de rezistente pentru a putea fi servite clădite, presărate cu verdeaţă multă. Sunt aperitive excelente la un bufet rece şi nu se consumă cu pâine, ci simple, eventual cu maioneză, muştar sau un sos de hrean. Au gust fin, apropiat de al chiftelelor de pui, şi sunt foarte săţioase. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chiftele din bulgur (fără prăjire sau coacere).
 Vizualizări articol: 7308 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chiftele din bulgur (fără prăjire sau coacere)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiftele din bulgur (fără prăjire sau coacere) Sunt o versiune mai uşoară şi foarte economică de chifteluţe gustoase, care se prepară foarte simplu şi rapid. Bulgurul îl găsim la magazinele naturiste şi este un fel de grâu care a fost prefiert, apoi uscat şi măcinat, deci nu necesită... Citeşte