Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 nov 2017 - Anul XXII, nr. 257 (6673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Distincţie în Germania

Profesorul Adrian Graur, distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Tehnice din Ilmenau

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parcursul profesional al profesor univ. dr. ing. Adrian Graur, rector al Universităţii „Ștefan cel Mare” Suceava, în perioada 2004-2012, s-a bucurat de o apreciere constantă, cea mai recentă distincţie fiindu-i înmânată luni, 6 noiembrie, în Germania, când i-a fost conferit titlul onorific de Doctor Honoris Causa al Universităţii Tehnice din Ilmenau.

Premiul a venit în semn de recunoaştere a realizărilor ştiinţifice şi pentru contribuţia la dezvoltarea relaţiilor de cooperare dintre cele două instituţii, precum şi a relaţiilor generale dintre România şi Germania.

Din comisia de acordare a titlului au făcut parte profesorul Peter Scharff - rector al Universităţii Ilmenau, profesorul Juergen Petzoldt - prorector, profesorul Peter Schaaf - decanul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Tehnologia Comunicaţiilor (Univ. Ilmenau), profesorul Frank Berger - membru al aceleiaşi facultăţi, şi dr. Frank March - directorul Școlii Internaţionale (Univ. Ilmenau).

În intervenţia sa, profesorul Adrian Graur a vorbit, printre altele, despre parcursul colaborării dintre cele două instituţii, făcând referiri şi la perioada în care a fost rector al universităţii sucevene:

„Mărturisesc că acordul de colaborare semnat între Universitatea <Ștefan cel Mare> din Suceava şi Universitatea Tehnică din Ilmenau, în 2011, nu a fost motivat de capricii academice, ambiţie sau vanitate. La acel moment, am simţit instinctiv că regiunea din care provin mi-a dăruit puteri speciale pentru a produce schimbări în bine în vieţile oamenilor. S-a dovedit că, în timp ce proiectele pe care am reuşit să le terminăm au arătat ceea ce ştim, proiectele noastre viitoare decid ceea ce vom învăţa”, a menţionat Graur.

 

„Aţi onorat, de fapt, Bucovina mea iubită”

În partea a doua a discursului, profesorul Graur a reamintit membrilor prezidiului şi comunităţii academice din Ilmenau despre contribuţia lumii germanice la progresul economic, social şi cultural al Bucovinei. La final, profesorul Adrian Graur a mulţumit celor care l-au propus şi susţinut pentru acordarea importantei distincţii, considerând că aceasta aparţine, în egală măsură, comunităţii căreia el şi-a dedicat întreaga carieră: „Vă mulţumesc pentru acest prestigios Doctorat onorific, acordat de Universitatea din Ilmenau. Prin onoarea pe care mi-aţi acordat-o astăzi, aţi onorat, de fapt, Bucovina mea iubită. Totodată, îmi extind sincera recunoştinţă către cei care m-au recomandat pentru această distincţie: profesorul Andreas Steimel şi profesorul Mihai Cernat. Acum ştiu că nici o prietenie nu este accidentală; am înţeles că prietenii adevăraţi sunt ca fulgii de zăpadă: toţi diferiţi şi toţi frumoşi”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorul Adrian Graur, distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Tehnice din Ilmenau.
 Vizualizări articol: 1790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 7 voturi
Profesorul Adrian Graur, distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Tehnice din Ilmenau3.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiftele din bulgur (fără prăjire sau coacere) Sunt o versiune mai uşoară şi foarte economică de chifteluţe gustoase, care se prepară foarte simplu şi rapid. Bulgurul îl găsim la magazinele naturiste şi este un fel de grâu care a fost prefiert, apoi uscat şi măcinat, deci nu necesită... Citeşte