Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 nov 2017 - Anul XXII, nr. 257 (6673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ajutor

Spitalul de Urgenţă Suceava transferă la Spitalul Câmpulung actuala staţie de sterilizare şi un laparoscop

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Actuala staţie de sterilizare a Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava va fi transferată la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, de îndată ce noua staţie centrală de sterilizare achiziţionată de spitalul sucevean va fi instalată şi pusă în funcţiune. Managerul Spitalului de Urgenţă, Vasile Rîmbu, a declarat ieri că aceasta se va întâmpla spre sfârşitul acestui an, cel mai târziu la începutul anului viitor. Rîmbu a afirmat că actuala staţie este în bună stare de funcţionare şi mai performantă decât cele pe care le au ”multe spitale cu pretenţii”. ”Ce avem noi acum acoperă 10-12 săli de operaţii, la Câmpulung au doar două săli. Folosesc pentru cât au nevoie şi restul păstrează de rezervă. O să-i ajutăm cu staţia, cu toate echipamentele. Avem şi un laparoscop care poate fi disponibilizat şi care va merge tot la ei”, a spus managerul Spitalului de Urgenţă Suceava.

Vasile Rîmbu a arătat că, în această perioadă, Spitalul de Urgenţă face inventarierea mijloacelor fixe de care dispune, le extrage pe cele propuse spre casare şi le valorifică. Cele în stare bună de funcţionare, care s-au amortizat, pot fi transferate către alte unităţi medicale.

Din suma necesară investiţiei în noua staţie centrală de sterilizare a Spitalului de Urgenţă Suceava, Ministerul Sănătăţii a alocat 3,2 milioane de lei pentru dotări - sterilizatoare cu aburi, aparate de spălare şi dezinfecţie automate, aparate de curăţat instrumentar medical cu ultrasunete, aparate de sigilat pungi, staţie pentru aer comprimat, staţie centralizată de dedurizare a apei. Banii pentru amenajarea spaţiului provin din bugetul spitalului şi de la administraţia judeţeană.

În ceea ce priveşte spitalul din Câmpulung Moldovenesc, primăria lucrează la un proiect de reabilitare, modernizare şi extindere, cu finanţare europeană. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgenţă Suceava transferă la Spitalul Câmpulung actuala staţie de sterilizare şi un laparoscop.
 Vizualizări articol: 2048 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul de Urgenţă Suceava transferă la Spitalul Câmpulung actuala staţie de sterilizare şi un laparoscop0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiftele din bulgur (fără prăjire sau coacere) Sunt o versiune mai uşoară şi foarte economică de chifteluţe gustoase, care se prepară foarte simplu şi rapid. Bulgurul îl găsim la magazinele naturiste şi este un fel de grâu care a fost prefiert, apoi uscat şi măcinat, deci nu necesită... Citeşte