Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 nov 2017 - Anul XXII, nr. 257 (6673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Oportunităţi de afaceri

Şapte oameni de afaceri din Suceava, invitaţi la Smolensk, în Rusia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şapte oameni de afaceri din judeţul Suceava au fost invitaţi la mijlocul lunii decembrie la Smolensk, în Rusia, pentru a intra în contact cu reprezentanţii firmelor din acea zonă în vederea stabilirii unor relaţii comerciale. Invitaţia a fost lansată ieri, la Consiliul Judeţean Suceava, cu ocazia vizitei pe care ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Excelenţa Sa Valery Kuzmin, a efectuat-o în judeţ.

Mesajul a fost transmis de Tudor Afanasov, preşedintele Asociaţiei Camerei de Cooperare Economică şi Culturală Româno-Rusă, cu ocazia conferinţei „Dezvoltarea relaţiilor de afaceri cu Federaţia Rusă”.

Potrivit lui Afanasov, oportunităţile de afaceri între firme din Rusia şi România sunt foarte mari, însă acestea trebuie doar puse în valoare.

 

Magazin cu produse româneşti la Moscova

Pe lângă invitarea celor şapte oameni de afaceri din Suceava în Rusia, reprezentanţii Asociaţiei Camerei de Cooperare Economică şi Culturală Româno-Rusă au anunţat un alt proiect.

„Cu ocazia întâlnirilor pe care le-am avut în Rusia am fost întrebaţi unde sunt produsele româneşti. În urmă cu ceva vreme, la Moscova exista un magazin cu produse româneşti, iar noi vrem ca anul viitor acesta să devină funcţional. Un loc unde firmele româneşti să poată vinde ceea ce produc”, a explicat Tudor Afanasov.

Oamenii de afaceri prezenţi la conferinţa organizată în parteneriat cu filiala Suceava a Uniunii Generale a Industriaşilor din România au apreciat ca pozitivă întâlnirea cu reprezentanţii Ambasadei Rusiei şi speră ca ideile avansate să se concretizeze.

În ceea ce priveşte relaţiile economice dintre Rusia şi România, ataşatul economic al Ambasadei Rusiei a precizat că în perioada 2014-2016 acestea au scăzut foarte mult, dar, din datele pe care le deţine, acestea au crescut în 2017 şi se vor menţine pe acelaşi trend ascendent în cursul anului viitor.

Din partea Consiliului Judeţean Suceava a participat vicepreşedintele Viorel Seredenciuc, care a salutat prezenţa oaspeţilor şi şi-a exprimat încrederea că discuţiile vor fi utile pentru toată lumea.

 

Profesori de limba rusă ar putea ajunge la Universitatea din Suceava

Un dialog mai lung a avut loc între ambasadorul Rusiei şi rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Valentin Popa. Acesta i-a explicat ambasadorului că la unitatea de învăţământ superior din Suceava statul chinez a trimis doi profesori care predau limba chineză celor interesaţi, adică aproximativ 50-60 de persoane anual.

„Limba rusă a fost studiată mult timp în această zonă, dar de ceva vreme nu mai prezintă interes. Poate că şi statul rus ar trebui să urmeze acest exemplu, pentru că dacă se doreşte încheierea unor relaţii de afaceri ar fi util să se poată vorbi într-o limbă comună”, a arătat Valentin Popa.

Excelenţa Sa Valery Kuzmin a precizat că aşteaptă o cerere oficială din partea Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, pe care o va analiza şi va decide de comun acord cu reprezentanţii de la Moscova cum vor putea da o mână de ajutor pe această linie.

 

Fular cu Foresta, oferit ambasadorului de antrenorul Florentin Petre

La întâlnirea de ieri a existat şi un moment legat de partea sportivă. După ce au aflat că Valery Kuzmin este un microbist înrăit, reprezentanţii clubului Foresta Suceava au ţinut să-i facă o surpriză.

Prin intermediul antrenorului Florentin Petre, la rândul său fost jucător la o echipă din Rusia, Terek Groznâi, Excelenţa Sa Valery Kuzmin a primit un fular al echipei locale de fotbal Foresta.

Ambasadorul a mulţumit pentru fular şi a ţinut să precizeze că fotbalul, dar şi sportul în general, sunt probabil cei mai eficienţi ambasadori, iar Campionatul Mondial de anul viitor care se va derula în Rusia este poate cel mai bun exemplu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte oameni de afaceri din Suceava, invitaţi la Smolensk, în Rusia.
 Vizualizări articol: 4048 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Şapte oameni de afaceri din Suceava, invitaţi la Smolensk, în Rusia2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiftele din bulgur (fără prăjire sau coacere) Sunt o versiune mai uşoară şi foarte economică de chifteluţe gustoase, care se prepară foarte simplu şi rapid. Bulgurul îl găsim la magazinele naturiste şi este un fel de grâu care a fost prefiert, apoi uscat şi măcinat, deci nu necesită... Citeşte