Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mar 2016 - Anul XXI, nr. 69 (6182)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Un sucevean între elitele ţării şi ale Europei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mă umplu de mândrie când se vorbeşte de orice mare realizare trecută în dreptul vreunui sucevean de-al nostru, de parcă ar fi realizarea mea. Când câte unul e premiat la o olimpiadă internaţională de matematică sau de chimie, când belgienii laudă hărnicia şi priceperea constructorilor din Bosanci care lucră pe la ei, când câte o frumuşică bucovineancă înhaţă laurii puşi în joc la concursurile de miss... Atunci, mă ridic în picioare şi doar lipsa mea de talent mă opreşte să nu duc la gură vreun bucium sau vreun clarinet, care, cu sunetele lui prelungi, să vestească lumii întregi realizările noastre, ale bucovinenilor.

Cu toate astea, nici o performanţă a vreunui bucovinean nu o egalează pe aceea aflată de mine la începutul acestei săptămâni, chiar de pe prima pagină a ziarului Monitorul de Suceava. Am aflat, laolaltă cu ceilalţi cititori că, în toţi aceşti ultimi ani frământaţi, am avut un reprezentant de seamă într-una dintre cele mai reprezentative şi mai de succes instituţii româneşti!

Nu, nu e vorba de Academie, că academia e astăzi caca-maca, intră toate ciurucurile în ea! Nu e vorba nici de echipa de handbal feminin, care, spre lauda ei, adună medalii mai mult sau mai puţin strălucitoare!

E vorba de crema cremelor, de elita elitelor din ţară şi din străinătate! E vorba de temutul, celebrul, transfrontalierul Clan al Cordunenilor! În această instituţie celebră am avut un sucevean şi nu am ştiut!

Merituosul nostru reprezentant în această selectă organizaţie se numeşte Sorin Rîznic şi a fost director al Băncii Carpatica din Suceava. Alături de colegii săi corduneni, a primit şi el mai ieri o condamnare la 5 ani de puşcărie. Urmează apelul, unde sperăm cu toţii să ia mai mult, fiindcă omul pare ambiţios.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean între elitele ţării şi ale Europei.
 Vizualizări articol: 2193 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Un sucevean între elitele ţării şi ale Europei3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos ragu pentru paste (versiunea de post) Sosul ragu se pregătește, în versiunea sa italiană originală, cu carne tocată, legume, vin și lapte. Versiunea de post este mai modestă ca aromă, dar poate fi o alegere foarte interesantă.Avem nevoie de:200 g granule de soia texturată, o ceapă... Citeşte