Google
Tim-Group - Termopane
Tim-Group - Termopane
Tim-Group - Termopane
 
marţi, 10 nov 2015 - Anul XX, nr. 262 (6074)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5169 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,2669 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
CAR Invatamant Falticeni
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Cir de sâmburei (reţeta moldovenească)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă italiana ”cucina povera” a reuşit să dea lumii întregi reţete celebre azi, precum pizza ori polenta, bucătăria săracului de pe la noi nu este mai prejos în simplitate şi savoare. Chiar dacă mămăliguţa şi polenta sunt surori, reţetele bucătăriei româneşti rurale nu sunt, din păcate, la fel de cunoscute. Această reţetă moldovenească veche, ghid simplu pentru realizarea unui preparat consistent, cu gust de nuci şi de vacanţă de vară, nu face excepţie, iar norocoşii au auzit de acest preparat rustic numai dacă l-au savurat în copilărie în vreun sat.

Avem nevoie de:

2 căni de lapte, 2 căni de miez de seminţe de dovleac, o linguriţă de sare (sau două linguri de miere), un boţ de mămăligă rece, opţional zahăr şi smântână.

Preparare:

Punem miezul de sâmburi de dovleac într-o tavă, fără grăsime, la cuptor, la 180 de grade, să se rumenească uşor, amestecând din trei în trei minute, să nu se ardă. Dacă nu avem cuptor, prăjim sec sâmbureii în tigaie, amestecând mereu. După ce s-au răcit complet, îi măcinăm fin ca o făină. Fierbem laptele, adăugăm făina de seminţe prăjite şi amestecăm intens, până devine ca o cremă maronie. Dacă vrem o gustare sărată, adăugăm o linguriţă de sare. Dacă vrem un desert, punem miere după gust. Punem cirul cald în strachină de lut încălzită, putem să îl garnisim cu puţină smântână dulce şi îl servim cu mămăligă rece. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cir de sâmburei (reţeta moldovenească).
 Vizualizări articol: 1394 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cir de sâmburei (reţeta moldovenească)5.051

Iulius Mall - Concertul Primaverii
Vanzare Service Automate Cafea
Denis Shoes
ROMFOUR - Transport de persoane si colete
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cir de sâmburei (reţeta moldovenească) Dacă italiana ”cucina povera” a reuşit să dea lumii întregi reţete celebre azi, precum pizza ori polenta, bucătăria săracului de pe la noi nu este mai prejos în simplitate şi savoare. Chiar dacă mămăliguţa şi polenta sunt... Citeşte