Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 nov 2015 - Anul XX, nr. 262 (6074)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mica violenţă

Procurorii suceveni au ca prioritate trimiterea în judecată a autorilor de fapte de lovire, chiar şi a celor aparent banale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii suceveni au printre priorităţile din acest an finalizarea unui număr cât mai mare din dosarele penale privind fapte de „lovirea sau alte violenţe”, cu soluţii de trimitere în judecată a inculpaţilor. Agresiunile de acest gen intră în sfera faptelor de mică violenţă, iar în trecut de multe ori autorii au scăpat doar cu amenzi administrative.

Procurorul Sorin Iaşinovschi, şeful Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, a subliniat că în conformitate cu prevederile noului Cod Penal, chiar şi în cazurile în care victimele au suferit leziuni ce au necesitat doar câteva zile de îngrijiri medicale, se dispune trimiterea în judecată a autorilor.

„Aceste fapte de mică violenţă pot genera, atunci când nu sunt drastic sancţionate, fapte de mare violenţă. Am transmis procurorilor din teritoriu să pună accent pe instrumentarea faptelor de acest gen, pentru a-i duce în faţa judecătorilor pe toţi cei care comit acte de violenţă”, a declarat procurorul-şef al Secţiei de Urmărire Penală, Sorin Iaşinovschi. Scopul acestei abordări este de a limita şi preveni faptele de acest gen şi a mări în acest fel gradul de siguranţă al cetăţenilor, în condiţiile în care numărul de agresiuni este destul de ridicat.

În primele şase luni ale acestui an, procurorii suceveni au avut în lucru 42 de dosare penale privind fapte de „lovire sau alte violenţe”. Dintre acestea, în intervalul amintit, au fost soluţionate 35 de dosare, dintre care 10 prin rechizitorii de trimitere în judecată. În alte 19 cazuri dosarele au fost clasate, în timp ce în şase cauze s-a renunţat la urmărirea penală. Numărul mare de clasări se explică prin faptul că la aceste infracţiuni Codul Penal permite împăcarea părţilor.

Procurorul-şef Sorin Iaşinovschi a mai subliniat că se va merge inclusiv pe propuneri de arestare preventivă, în cazurile mai grave încadrate la infracţiunea de „lovirea sau alte violenţe”. El a dat ca exemplu cazul sucevenilor care au fost arestaţi preventiv, o perioadă de timp, după ce au snopit în bătaie un tânăr în parcul central al municipiului Suceava, faptă comisă pe 25 iulie a.c. 

În ceea ce priveşte faptele de mare violenţă, în primele şase luni ale acestui an Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a avut în evidenţe 40 de dosare penale privind fapte de omor, din care 21 sunt dosare din anii anteriori. În primele şase luni, procurorii au soluţionat 22 dintre aceste dosare, 10 cu trimiterea în judecată a autorilor, iar 12 cu soluţii de clasare din diferite motive (legitimă apărare, moarte din cauza naturale etc.).

În ceea ce priveşte tentativele de omor, în primele şase luni au fost soluţionate şase dosare de acest gen, două cu trimiterea în judecată a autorilor, iar patru prin clasarea dosarelor din varii motive. În multe cazuri, după cum s-a demonstrat în practică, de la fapte de lovire şi până la tentative de omor sau omoruri nu este decât un pas, iar aici intervine decisiv rolul anchetatorului, rolul procurorului, care, prin acţiunile sale, poate descuraja escaladarea violenţei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorii suceveni au ca prioritate trimiterea în judecată a autorilor de fapte de lovire, chiar şi a celor aparent banale.
 Vizualizări articol: 3449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Procurorii suceveni au ca prioritate trimiterea în judecată a autorilor de fapte de lovire, chiar şi a celor aparent banale4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vorbiti si voi, sa nu va prinda somnul! trimis de
(10 nov 2015, 11:34:53
Domnule procuror! pe ce planeta ai trait pana acum ? cand se taiau in strada si se omorau unde erati? stiti ca multi au scapat cu suspendari, ce-au facut procurori? si nu vorbesc de fapte de care incerci sa ne aburesti acum, e vorba de fapte grave.. Sunt sugur ca nici voi procurori nu credeti in cea ce spuneti dar da bine la imaginea institutiei.
2.   Maimuța Alfa a liberalismului de cumătrie (1) trimis de
(10 nov 2015, 11:46:47
D-apăi mi să pare corect.
Să fie anchetate și pedepsite TOATE faptele de mică violență.
Adicătelea să fie deslușit șî unde o pitulat Crochiu de la Parchetul de pe lângă Lege fapta de lovire comisă în 2012 de maimuța Alfa a liberalismului de cumătrie – Costică Golan, fost sărman cerșetor de un boț de mămăligă pe la porțile megieșilor, actualmente mare sculă pe Balastierele Dorneștilor și bătăuș de vadane.

Apăi treaba stă cam așa:
Costică Golan, surescitat de petițiile unei anumite familii, o pune el de un scenariu punitiv, mizanscenă în care castingul este asigurat de primarul Luța, de șoferii angajați la „Loredana”, de milițianul Moloce *, de milițieni de la Marginea + niște ștabi de kamisari de la Rădăuți.
Amu, fimeia bătută la iea în curte, o făcut plângere așă cum se cuvine procedural.
Cum o făcut derbedeul aista de Crochiu să-l albească și să-l facă invizibil pe Costică Golan?
Iaca: prima dată disjunge speța lui Golan din dosar, chipurile cică-i competență de PÎCCJ, având în vedere calitatea lui Golan de somnoros vocațional în Dormitorul Parlamentului.
Apoi plimbă dosarul ista (parcă 236/P?... îi zice), pe la meliția rurală, pe la meliția municipală, pe la meliția județeană, pe la patriarhie, pe la Muntele Atos, pe fața nevăzută a Lunii, până când i se pierde urma
Apoi face Nemernicul o șmecherie de te lasă cu gura căscată pentru următoarele 2 glaciațiuni: CONEXEAZĂ dosarul anterior disjuns, purificat de prezenta bătăușului de văduve Golan, la dosarul inițial.
În rezumat:
a) Disjunge și freacă dosarul pe fel de fel de coclauri, până dispare din dosar maimuța Alfa a liberalismului de cumătrie.
b) După ce s-o camuflat maimuța într-un bananier, CONEXEAZĂ la dosarul inițial speța purificată de prezența maimuței liberale.
3.   Maimuța Alfa a liberalismului de cumătrie (2) trimis de
(10 nov 2015, 11:47:50
Uăi băieti, uăi, o asăminea manevră chiar că m-o lăsat pe gânduri și m-o făcut să-mi fie rușine că am zâs despre adrianna de la parchetul de pe Lângă Lege că-i Pruoastă, fincă o luat 6,0 la egzamenul de raționament logic.
Trebe să-mi fack amu „mea pulpa” și să recunosc că adrianna e parfum de levănțică pe lângă ce potlogării iraționale este în stare să facă acest Caid Ghiaur Neîncătușat (ÎNCĂ) al parchetului de pe lângă Lege

Amu advocatul vadanei bătute și cu vadana agiunsă Leidi în Inglitera milostivei reginuțe Lisbeth a dooa se chinuie prin adrese și cereri să deie de urma la dosarul lui Costică Golan, pe unde mama dracului l-o prăpădit pe drum nemernicul de Crochiu.
Dacă citești ce-mi scrie pe messenger vadana, ai impresia că citești cele mai proaste romane ale lui Franz Kafka & James Orwell
Cică dosarul disjuns o ajuns la Marginea, la săcția de miliție De aclo l-o trimes la meliția personală a lu alistar de la Rădăuți. De aclo l-o mai repezât într-o știoalnă de pe la Inspectoratul Județean. Și așa mai la vale până s-o dus în piszda mă-sii toată evidența faptei comisă cu violență.
În momentul de față niminea nu știe să zâcă UNDE-I DOSARUL DISJUNS, avându-l pe Costică Golan ca făptuitor al infracțiunii de lovire și amenințare.
Ingăta ce mă întreabă vadana pe mess:

„am sunat iar la Politia Radauti sa caut ds 1892 ..plangerile mele contra lu Galan , Luta si Moloce ....nu l gasesc .Zaharie zice in instanta ca e la Marginea , Marginea ca e la Radauti , Radauti ca ela ISJ sv , am vb cu Andrisan , ofiterul de la Judiciar Radauti ..cica ds a plecat cu nr 236 ...( nr ds meu cu ultrajul) la ISJ ..maine dim imi d aun raspuns concret ... l am intrebat cine a conexat ds 1892 la 236 de vreme ce s a disjuns de procuror si trimis separat ....unde ?!”
4.   Maimuța Alfa a liberalismului de cumătrie (3) trimis de
(10 nov 2015, 11:48:59
Cam acesta-i nivelul INCREDIBIL al „profesionalismului” mușamalizator întronizat în acea urbe de se voiește a fi capitala informală a Părții de Sus a Bukowinei de Gios.

Iar ca să fie dixtracția completă, mai trebuie de exemplificat un amănunt din același blestemat de uluitor dosar:
în dosar este implicat, atât ca făptuitor, cât și ca persoană vătămată (chipurile) și tractoristul Luța, din nefericire ajuns primar al Dorneștiului.
Acum faza hazlie e așa:
Față de acuzațiile aduse lui Luța, Crochiu dispune NUP.
Să înțeleg că Luța a fost blagodarit cu NUP în calitate de persoană fizică, aimintrea dacă ar fi fost în calitate de PRIMAR, competența materială a organului de urmărire penală ar fi revenit Parchetului de pe Lângă tribunal.
Când vine vorba despre constituirea ca parte civilă în dosar a tractoristului Luța, se admite și se reține calitatea lui oficială de PRIMAR al localității.!
Ptiu! Lua-o-ar draaqu de logică împuțâtă?
- Ori e personaă fizică și e cercetat de Parcehtul de pe lângă Lege
- Ori e Primar și competența revine PT Suceava?

În fine, povestea e lungă și tare greu o să i se dea de capăt, mai ales că-i revenit spre soluționare la completul aceala care are în compunere 2 grefiere: una cea îndătinată de la Judecătorie și alta situată în partea stângă a judecătoarei, aclo pe postamentul aceala de 40-50 de țantimetri rezervat procurorului de ședință, provenit din foste grefiere la vro săcție civilă, rădicate în cinul de prosecutor la apelul bocancilor.
5.   Maimuța Alfa a liberalismului de cumătrie (4) trimis de
(10 nov 2015, 11:50:41
Oricum ar fi, cu sau fără știință, trebe să-mi cer scuze față de adrianna: la 6,40 raționament logic ea este PARFUM față de Crochiu.
Aista cred că o opținut 1,25 la raționament logic, taman ca beizadeaua lu’ Vrânceanu-Firea, care o luat 1,25 la „română” ( 1 că s-o prezentat la egzamen și 0,25 că ș-o scris numele pe lucrarea blancă).
Scuze, adriannă! Am fost răutăcios.
Când văd ce potlogării sfruntate poate face Crochiu, mă apucă o disperare infinit mai intensă decât Culmile disperării pe care s-a aburcat Cioran.
Epilog: Sondtrack „Noi o scoatem la capăt” by Vunk 3:)
-----
* Care nu se știe cât mai rămâne în meliție, după petiția ce i-am pritocit-o Elenei S. adresată Chestorului de poliție Tobă, care să se pronunțe asupra bizareriei din Decizia Penală 148/2014 versus prevederile art. 69, alin. (1), lit. i) din Legea 360/2002 priind statutul polițistului
Dacă persoana îndreptățită să numească și să constate încetarea raportului de muncă, conform art. 15, alin. (1), lit. c) din Legea 360/2002 zâce că e NORMAL ca Ministerul de Interne să se transforme într-un informal penitenciar pentru tot felul de infractori cu epoleți, condamnați definitiv, pentru fapte COMISE CU INTENȚIE, la pedeapsa închisorii CU AMÂNAREA APLICĂRII PEDEPSEI, apăi atunci urmează să cat vro doo-trii spețe similare, pe care să le atașez la o petiție adresată Avocatului poporului, care să constate o practică neunitară a instanțelor de judecată și, pe cale de consecință, să inițieze procedura extraordinară a „Recursului în intersul legii”. Da astă acțiune de meșteșugar urmând să fie alcătuiră abia DUPĂ ce zboară din funcțiE PORKUL ĂLA MISTREȚ, cu ochelari croiți din funduri de pahare Berselius, carele cică-i avocatul poporului mafiotic pesedist
Tăti trebile la timpul lor, că doară n-o întrat zâlili în țuhal. 3:)
6.   Dadada procurorii suceveni .... trimis de
(10 nov 2015, 13:35:35
cei suceveni poate ...dar cei de la Radauti ...nu !!! amintiti va domnule procuror Damu de cazul Lui Naida de la Dornesti !!! voi expune pe larg toata istoria ..loviri si alte violente !!! ce inseamna incadrarea faptei in viziunea , optica si amantlacul procurorilor .....35 de zile ingrijiri medicale , sapte lovituri cu bata de basseball in cap si peste mainile care s au prins cu disperare de balustrada unui pod sa nu fie aruncat peste pod ..au insemnat la procurorii Radauteni : loviri si ..nu tentativa de omor ....si stai ca asta doar ptr ca sor sa a facut poze in seara aia , a umblat de nebuna si i au adus martorii care au auzit si vazut ..si tot nu puteai convinge un politist si un procuror si ...ca ...nici pe jud Sarghi ,care era candva vazut ca un judecator corect nu l au convins decat ...colegii lui procurori
7.   Comentariu! trimis de
(10 nov 2015, 16:49:07
La cat suntem de naivi sigur credem porcariile domnului procuror.
8.   Comentariu! trimis de
(10 nov 2015, 16:56:47
O intrebare domnule procuror! ajunge in puscarie acesti indivizi de care vorbiti? nu va mai este frica de cheltuielile alea mari cu detinutii de care va tot plangeti? sau, una spuneti si alta faceti
9.   @matușca Graziella trimis de
(10 nov 2015, 17:38:30
Da' ai auzât ce nerușinare o-nceput să fackă prosecutorii de la Parchetul de pe lângă Lege?
Că sunt obicinuiți să facă presiuni neprincipiale și neprocedurale asupra apărătorilor subiecților principali din dosarele penale, știam de când m-o lăsat Grecueanu fără apărător ales.
Dară să aud că tot aclo, pe Călărași 12, o avut unu' neobrăzarea să refuze primirea de la advocat a împuternicirii de asistență avocațială, ASTA NU CREDEAM SĂ TRĂIESC SĂ AUD!
Din astă fază îți dai seama cât de plini de sine sunt domnii prosecutori și cât de iluzorii sunt visele vreunui justițiabil să-i dobândească mergând pe căile Onoarei ale procedurii penale.
N-ai NICI O ȘANSĂ cu asăminea specimene de oameni, care substituie Codul de procedură penală cu regula invariabilă a lui „c-așa vor mușchii mei de procuror!”
----
p.s. amu scriu ceava BETOOON!nerd
Ceava cu Apele Rumâne, Masterconstruct, DNA, 25 de miliarde de lei vechi contract de achiziții publice atribuit prin ÎNCREDINȚARE DIRECTĂ, lucrări efectuate fără proiect, schimbarea destinației proiectului din Lărgire albie în Îndiguire cu gabioane, lucrări efectuate CIU-CIUi dont want to see, exproprieri anapoda, fără respectarea Legii, IOC! juste despăgubiri în cârca expropriaților, distrugeri etcaetera
Uaileuuu, ce faină e!hee hee
Mai am o țâră și juisez de plăcere juridico-scriitoricească.
Așă măgărie mai rar îți este dat să vezi, și-i posibilă numai în Bantustanul Dorneștilor.
Abe aștept s-o termin de scris, ca să pun la urma sesizării un iemoticon mâțâțăl cu „kiss”, ca să știe Memeica ot DNA că-i scrisă de mine, da nu pe parale, ci așa, „pro-bono”, * ca să nu fiu acuzat pe urmă de practicarea fără drept a vreunei meserii.
Că doară scrisul și printatul nu se reține a fi vro infracțiune!big grin
-----
* Așă se procedează în Clubul celor cu dreptatea în mână și capul spart.
10.   Vunk - „NOI o scoatem la capăt” trimis de
(10 nov 2015, 18:00:03
„NOI * o scoatem la capăt
Când se stinge lumina
N-o să știm niciodată
A cui a fost vina”
-----
* NOI = Clubul select al celor cu dreptatea în mână și cu capul spart de bolohanii procedurali azvârliți de prosecutorii de la Parchetul de pe lângă Lege

Apăi dacă tot s-o dezbârnat robinetul comentariilor, hai să le fack ș-un pustiu de bine la domnii advocați:
Buey ștabi din Parchetele celea ierarhic cocoțate și din Curțile ce adăpostesc jurisdicțional celelante instanțe mai mâțâțăle, aveț' di grijă asupra unui aspect DEOSEBIT DE GRAV:
ASUPRA APĂRĂTORILOR ALEȘI, reprezentanți în diferite spețe civile și penale, SE EFECTUEAZĂ PRESIUNI NEPROCEDURALE (adicătelea borfășești) prin care să fie determinați să nu-și reprezinte cu demnitate și eficiență clienții.
Autorii acestor presiuni SUNT JUDECĂTORI ȘI PROCURORI care „sugerează” printre cuvinte meșteșugite că respectivii nu vor mai fi bine primiți în sediile Parchetelor sau nu vor fi bine-văzuți la instanțe.
În decurs de numai o săptămână am avut ocazia să aud de 4 apărători „ofiliți” de persuasiunile „magistraților” rădăuțeni:
1. un avocat celebru, demn, meșteșugar, care m-a rugat să nu folosesc niciodată numele lui în postările mele întrucât ei sunt acolo ca o familie, acolo își desfășoară activitatea și nu voiește să piardă spețe din cauza unei animozități nejustificate a magistraților.
2. încă un avocat căruia i-a fost refuzată primirea împuternicirii avocațiale (see above)
3. un avocat bine-intenționat care a redirecționat întocmirea unui demers juridic, pentru a nu se pune rău cu magiștrii
4 un avocat excepțional, a cărui prezență la efectuarea unui act procesual a fost tratată cu siktir, actul respectiv nesoldându-se cu nici un efect.
DOMNILOR MAGISTRAȚI, LĂSAȚI PRESIUNILE ASUPRA AVOCAȚILOR!
JOS LABELE DE PE AVOCAȚI!
AM ZIS!
11.   Au trecut acele vremuri... trimis de
(10 nov 2015, 19:20:36
...când pur și simplu puteai să intri și să comentezi. Acuma nu mai e așa, mai întâi trebuie să citească cineva ceea ce ai scris și de-i place lui e în regulă, altfel ba. Unde mai pui că dacă ticluiești un comentariu mai întortocheat, îl pui în dificultate pe cenzor iar acesta dacă nu pricepe mare lucru din ce ai scris nu-l publică, ”nu se riscă”.
12.   Goodbye to Gravity - "Mantras of war" trimis de
(11 nov 2015, 00:57:10
„We're not numbers we're free, we're so alive
Cause the day we give in is the day we die”

Nu suntem cifre, suntem liberi, suntem atât de plini de viață
Căci ziua în care cedăm e ziua în care vom muri.”
13.   Pierdere de timp trimis de
(11 nov 2015, 09:42:31
Nu va bateti si usca gura degeaba ...tot cum a fost va fi ...nu exista raspunderea magistratilor in Romania ..daca ai sta zi si noapte 25 de ani de acu incolo sa tot scrii despre nedreptatile pe care un roman cinstit e obligat sa le suporte traind in Romania ....n ai termina !!! Procuroii suceveni ,politisti , avocati , judecatori , medici legisti ( a se vedea cazul d nei legist de la Radauti ...politistul din comuna ne a spus ca la Radauti cu 100 de euro obtii 3 5 zile in plus sau in minus adversarul tau !!!)toti sunt in legatura ....incadrarea ?! loviri si alte violente ..dupa cerificate medicale ? pai , doamna Coroama : ptr lovituri in cap cu bata de baseball si mana fracturata , plagi deschise in cap si frunte dai 8- 9zile ingrijiri medicale , da ?! si ptr o imbracaminte de dinte sarita de la locul ei , dai tot 8 -9 zile ingrijiri medicale ....
Totul in justitia noastra e cumparabil ...
si mai lasati ne cu medicii din Romania si spitale si ...n avem spitale dar avem catedrale !!! avem spitale destule !!! medici corupti cat incape ...cei cinstiti au parasit Romania....ti e sila de Romania de azi ....!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cir de sâmburei (reţeta moldovenească) Dacă italiana ”cucina povera” a reuşit să dea lumii întregi reţete celebre azi, precum pizza ori polenta, bucătăria săracului de pe la noi nu este mai prejos în simplitate şi savoare. Chiar dacă mămăliguţa şi polenta sunt... Citeşte