Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 148 (8372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evangelia de la Matei 11, 16-20

„Cu cine voi asemăna neamul acesta? Este asemenea copiilor care şed în pieţe şi strigă către alţii, zicând: V-am cântat din fluier şi n-aţi jucat; v-am cântat de jale şi nu v-aţi tânguit. Căci a venit Ioan, nici mâncând, nici bând, şi spun: Are demon. A venit Fiul Omului, mâncând şi bând şi spun: Iată om mâncăcios şi băutor de vin, prieten al vameşilor şi al păcătoşilor. Dar înţelepciunea s-a dovedit dreaptă din faptele ei. Atunci a început Iisus să mustre cetăţile în care se făcuseră cele mai multe minuni ale Sale, căci nu s-au pocăit.”

Domnul Iisus Hristos a mustrat pe locuitorii unor cetăți care, în ciuda faptului că au fost martori la unele dintre minunile săvârșite de El, nu s-au dezis de viața păcătoasă pe care o duceau. Cei care nu s-au pocăit în ziua Judecății vor fi îndepărtați de la fața lui Dumnezeu. Această îndepărtare înseamnă să trăiești veșnic în întunericul cel mai dina afară, acolo unde este plângerea și scrâșnirea dinților, așa după cum citim în Sfânta Scriptură. Să ne imaginăm următoarea situație: dacă Domnul Iisus Hristos ar trece astăzi prin satele și prin orașele în care locuim și ar privi la faptele pe care le săvârșim, oare ce cuvinte ar avea de spus la adresa noastră? Ne-ar privit cu bunătate sau suntem pasibili de mustrare?

Trebuie făcută precizarea că atunci când vorbim de pocăință și de cei care se pocăiesc, noi nu ne referim la cei care se autointitulează pocăiți la cei care fac paradă și spectacol dintr-o falsă pocăință, la cei care vor cu tot dinadinsul să ne arate cât sunt ei de pocăiți. Pocăința înseamnă spovedanie sinceră, renunțare la păcatele săvârșite și angajarea într-o viață plăcută lui Dumnezeu.

Sfântul Ierarh Luca al Crimeii așa ne învață: „fă-ți din inima ta o mănăstire; acolo bate toaca, sună de priveghere, tămâiază și te roagă”.

Tâlcuire de Pr. Dumitru PĂDURARU

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evangelia de la Matei 11, 16-20.
 Vizualizări articol: 370 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Evangelia de la Matei 11, 16-200.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei