Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 apr 2020 - Anul XXV, nr. 99 (7404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Valorile creștine și civilizația noastră

Civilizația în care trăim, izvorâtă din Cuvântul Evangheliei Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, împletită cu elemente iudaice și greco-romane, la care se adaugă și contextul influențelor culturilor locale, a născut civilizația euro­atlan­tică de astăzi, care are la bază creștinismul. Forța acestei civi­li­zații bimilenare stă în credința creștină a celor care împărtășesc aceste valori.

Civilizația noastră are ca simboluri ale dăinuirii ei milenare marile catedrale europene, care mărturisesc credința creştină a înaintașilor noștri. Toate acestea ne arată că ei au înțeles cuvântul Sfântului Apostol Pavel, că Biserica este „stâlp şi temelie a adevărului” (1 Timotei 3, 15). De la ei noi am primit adevărul apostolic că misiunea Bisericii în această lume a fost şi este mântuirea celor care mărturisesc pe Iisus Hristos ca Domn şi Dumnezeu. Biserica păstrează veșnicia în istorie și conferă istoriei perspectiva veșniciei. Biserica este trupul lui Hristos, care transcende spațiul și timpul, deschizându-le oamenilor o comuniune supratemporală și transcendentă cu Dumnezeu, unde toate sunt prezente în Sfântul Duh. În Biserică sunt răscumpărate întregul timp și întreaga lume. Ceea ce Dumnezeu a oferit lumii se află în Biserică și se predă omului spre mântuirea și înnoirea lui.

Omul timpurilor noastre trebuie să înțeleagă că Biserica este spațiul mântuirii. De aceea, să nu uităm că toată societatea noastră creștină este clădită pe valorile credinței în Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Astfel, lumea noastră s-a zidit pe valorile izvorâte din iubirea creştină, adusă de vestea cea bună a Evangheliei. Pornind de aici, pentru creştinul de astăzi este foarte important să-şi cunoască credinţa în detaliile ei, pentru a o putea mărturisi şi pentru a putea arăta că este cu adevărat următor al lui Hristos, păstrându-şi astfel identitatea creștină.

(pr. Ciprian Florin Apetrei, Ziarul Lumina)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Valorile creștine și civilizația noastră.
 Vizualizări articol: 1848 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valorile creștine și civilizația noastră0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei