Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 286 (7287)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Învăţătura şi rugăciunea

Studenţia e perioada cea mai frumoasă a vieţii. Ai trecut de adolescenţa învolburată, ai un statut nou, fără obligaţii, fără dificultăţi majore. Eşti student şi atât. Nimeni nu te poate arăta cu degetul că nu ai încă un serviciu sau să-ţi impute lipsa unor realizări profesionale sau familiale. Da, toate ar fi bune şi frumoase ca student dacă nu ar exista şi perioada examenelor. Sesiunile sunt momentele în care studenţia nu mai e dorită, mai ales dacă ai reuşit să intri la o facultate unde cursurile care trebuie parcurse nu sunt puţine şi nici uşoare.

Şi atunci ce faci? Înveţi şi te rogi. Te rogi ca să fii salvat. Un 5 e de ajuns pentru mulţi dintre cei mai puţin silitori. Despre învăţătură şi rugăciune este vorba şi în pilda de astăzi.

Ana este o studentă credincioasă, conştiincioasă şi harnică la învăţătură. Aproape întotdeauna primeşte nota maximă la toate disciplinele. Ana a fost întrebată de una dintre colege cum se face că reuşeşte să obţină note aşa de bune la examene.

Cea care întreba nu era aşa de silitoare şi adeseori lipsea de la cursuri.

Ana i-a răspuns: Îl rog pe Dumnezeu să mă ajute. Binecuvântarea Lui este un mare ajutor pentru mine.

Într-adevăr, aşa este? Atunci mă voi ruga şi eu.

A doua zi, ieşind de la un colocviu, colega Anei a izbucnit în plâns. S-a dus întins la Ana şi i-a zis nemulţumită: M-am rugat şi iată ce a ieşit! Nimic.

Cred că n-ai învăţat de ajuns, i-a răspuns Ana.

Învăţat? Eu m-am gândit că e doar treaba lui Dumnezeu ca să obţin o notă bună.

Hmmm, a te ruga şi a învăţa merg împreună. Cum crezi că ar putea Dumnezeu să ne ajute şi binecuvânteze în lucrarea noastră, dacă noi înşine nu luăm lucrurile în serios şi suntem leneşi la învăţătură?

Dumnezeu ascultă rugăciunea fiecăruia, dar noi toţi trebuie să ne facem partea noastră. Nu o să înveţe Dumnezeu în locul nostru şi nici nu putem să-L trimitem să fie prezent la cursurile la care trebuie să participăm. Succesul e asigurat doar atunci când omul îşi dă toată silinţa, iar în urma rugăciunii lui, Dumnezeu luminează mintea celui care învaţă.

 (Augustin Păunoiu, Ziarul Lumina)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Învăţătura şi rugăciunea.
 Vizualizări articol: 1149 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Învăţătura şi rugăciunea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chifteluțe de post din fulgi de ovăz Sunt pufoase, ușoare și au gust de carne de pui. Ideal este să fie prăjite chiar înainte de consum, ca să fie crocante la exterior. Calde sunt cele mai gustoase.Avem nevoie de:200 g fulgi de ovăz, 250g apă caldă, 2 cartofi, 4 cepe medii, o... Citeşte