Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 oct 2017 - Anul XXII, nr. 231 (6647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comunicat de presă

Au început manifestările legate de hramul Sfintei Parascheva la Iaşi

Manifestările legate de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva au început marţi dimineaţă: moaştele ocrotitoarei spirituale a Iaşiului împreună cu cele ale primei femei martir a Bisericii, Sfânta Tecla, au fost aşezate spre cinstire pe platoul din faţa Căminului preoţesc „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

Procesiunea a avut loc începând cu ora 6:30 în curtea Ansamblului mitropolitan din Iaşi. Ceremonia la care au participat câteva sute de credincioşi a fost oficiată de PS Calinic Botoşăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, împreună cu un sobor de clerici.

După depunerea sfintelor moaşte a urmat Sfinţirea apei şi Taina Sfântului Maslu. În continuare, va fi oficiată Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană.

Moaştele Sfintei întâi muceniţe şi întocmai cu Apostolii Tecla au fost aduse de la Mănăstirea Neamţ, cu prilejul sărbătorii Sfintei Parascheva.

În fiecare an, sărbătoarea de pe 14 octombrie este o sărbătoare a bucuriei duhovniceşti, a credinţei vii şi mărturisitoare şi o dovadă a dragostei poporului român pentru sfinţii şi Biserica lui Dumnezeu.

Această zi şi cele premergătoare marii sărbători oferă lecţii de viaţă, prin credinţa, nădejdea şi răbdarea mulţimii mari de pelerini, veniţi din toate colţurile ţării dar şi din afara graniţelor ei, ca să o cinstească pe sfânta ocrotitoare a Moldovei, a transmis Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Dintre evenimentele principale ce urmează la Iaşi amintim Pelerinajul „Calea Sfinţilor”. Procesiunea cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi ale Sfintei  Muceniţe Tecla va avea loc joi seara, pe traseul  Strada I. C. Brătianu – Strada Cuza Vodă, Strada Armeană – Biserica „Sfântul Sava cel Sfinţit” – Strada Costache Negri – Mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi” – Catedrala Mitropolitană.

În data de 14 octombrie 2017, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată pe o scenă amplasată pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, situată în dreptul altarului Catedralei Mitropolitane.

(Sursa: Basilica.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au început manifestările legate de hramul Sfintei Parascheva la Iaşi.
 Vizualizări articol: 1284 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Au început manifestările legate de hramul Sfintei Parascheva la Iaşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei